Τα… τετριμμένα στο πρόγραμμα Γιλντιρίμ για το Κυπριακό

Αναφορές τόσο για την “ΤΔΒΚ” όσο και για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό υπάρχουν στο πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης του Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Τουρκία, σύμφωνα με την Κίπρις.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο πρόγραμμα που αναγνώστηκε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, τονίζεται η στήριξη της νέας τουρκικής κυβέρνησης στην υφιστάμενη διαπραγματευτική διαδικασία για εξεύρεση λύσης, ενώ τονίζεται η ανάγκη ο τ/κ “λαός” να πάρει τη θέση που δικαιούται στη διεθνή σκηνή. “Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα και να ενισχύουμε την υπόθεση των Τ/κ. Μία από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι η επίτευξη λύσης μέσω των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο και ο τ/κ λαός να κατορθώσει να πάρει τη θέση που δικαιούται στη διεθνή σκηνή. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να προβαίνουμε σε βήματα, όπως πράτταμε μέχρι σήμερα, προκειμένου να ενισχύσουμε την οικονομική υποδομή και να βελτιώσουμε την ευημερία της ΤΔΒΚ”.

Θα συνεχίσουν, προστίθεται, ως εγγυήτρια χώρα, να συμβάλλουν εποικοδομητικά με σκοπό την επίτευξη μέσω των διαπραγματεύσεων, μίας δίκαιης και μόνιμης λύσης που θα βασίζεται στη θεμελιώδη ιδρυτική βούληση και των δύο λαών στο νησί, στην πολιτική τους ισότητα και στο ότι είναι κοινοί ιδιοκτήτες του νησιού.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy