Τα ζόμπι… θρηνούν: Πέθανε ο δημιουργός της «Νύχτας των Ζωντανών Νεκρών»

Ο σκηνοθέτης Τζόρτζ Ρομέρο, ο άνθρωπος που άλλαξε το σινεμά τρόμου με την ταινία του «Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών», πέθανε σε ηλικία 77 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Ο μεγάλος σκηνοθέτης, σύμφωνα με τους L.A Times, πέθανε ήσυχα στον ύπνο του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, ακούγοντας ένα από τα αγαπημένα του κινηματογραφικά σάουντρακ, αυτό του «The Quiet Man», από το 1952.
Ο Ρομέρο άλλαξε οριστικά τη «γλώσσα» του κινηματογράφου τρόμο το 1968 με την ταινία μικρού προϋπολογισμού που συνδυάζει φρίκη και κοινωνική σάτιρα «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών», φέρνοντας επανάσταση στο είδος και αλλάζοντας για πάντα το είδος των ταινιών με ζόμπι.
Μετά τη «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών», σκηνοθέτησε, το 1978, το σίκουελ «Dawn of the Dead», το «Day of the Dead» (1985) και συνέχισε με τα «Land of the Dead» (2005), «Diary of the Dead» (2007). Το 2009 γύρισε το «Survival of the Dead».
Ο Ρομέρο ήταν στενός φίλος του συγγραφέα τρόμου Στίβεν Κινγκ και γύρισε σε ταινία το μυθιστόρημα του, «Τhe Dark Half». Ο Κινγκ εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του Ρομέρο, γράφοντας στο Twitter: «Είμαι θλιμμένος από την είδηση του θανάτου του αγαπημένου μου συνεργάτη και καλού φίλου Τζορτζ Ρομέρο. Τζορτζ, δεν θα υπάρξει άλλος σαν κι εσένα».

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.