Ταχύτητα: Τρίτη συχνότερη αιτία θανατηφόρων τροχαίων

Θα πραγματοποιηθεί 23- 29 Ιουλίου, 2018 η καθιεωρομένη εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας.

 Την καθιερωμένη εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας αρχίζει τη Δευτέρα η Αστυνομία Κύπρου.  

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας.

Αυτούσια η Ανακοίνωση:

Πολλοί οδηγοί μπορεί να πιστεύουν ότι η οδήγηση με ψηλές ταχύτητες, είναι μαγκιά. Ωστόσο η πραγματικότητα, δυστυχώς τους διαψεύδει. Και τους διαψεύδει με τραγικό τρόπο. Η υπερβολική ταχύτητα, αποτελεί την τρίτη συχνότερη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.
Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα, η οδήγηση με ψηλές ταχύτητες, δεν είναι μαγκιά, αλλά αποτελεί επιεικώς, μια πράξη αμέλειας και έλλειψης συνείδησης για την ζωή τόσο του ίδιου του οδηγού, όσων και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση του προβλήματος αυτού, η Αστυνομία θα πραγματοποιήσει από αύριο Δευτέρα 23 μέχρι και την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, την έκτη φετινή παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα πραγματοποιούνται έλεγχοι και για τα υπόλοιπα τροχαία αδικήματα. Μεγαλύτερη έμφαση θα δίνεται σε εκείνα που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων συγκρούσεων, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, η χρήση ζώνης ασφάλειας ή προστατευτικού κράνους και η οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια.

Παράλληλα με την εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας, η Αστυνομία συνεχίζει και τις υπόλοιπες δράσεις της για ευαισθητοποίηση του κοινού για την οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων.   

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy