Ταλαιπωρημένοι και κατά πλειοψηφία παιδιά οι μετανάστες που έφθασαν χθες στον Κ. Πύργο

Από τους πρόσφυγες που διασώθηκαν ψες υπάρχουν παιδιά σε άσχημη κατάσταση, κάποια με συμπτώματα πυρετού και στομαχικών διαταραχών, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Νίκος Κλεάνθους.

Η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν η ώρα μία μετά τα μεσάνυχτα, με την άφιξη των προσφύγων, ήταν παιδιά ταλαιπωρημένα και με ρούχα βρεγμένα, ανέφερε ο κ. Κλεάνθους. Όπως μας εξήγησε, με την άφιξη της βάρκας, οι τοπικές αρχές προσέτρεξαν στο μοναδικό μαγαζί με είδη ένδυσης της περιοχής και αφού ξύπνησαν τον ιδιοκτήτη, εξασφάλισαν στεγνά ρούχα για να βοηθήσουν τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο του Πύργου για περίθαλψη.

Όπως είπε, από τα 42 παιδιά, ηλικίας από μερικών μηνών μέχρι και 17 χρονών, τα περισσότερα είναι μεταξύ ενός και δέκα ετών. Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου επανέλαβε την έκκληση των τοπικών αρχών για δημιουργία χώρου πρώτης υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων στην περιοχή, μετά από τις συνεχείς ροές που παρατηρούνται.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μετέφεραν όλους τους πρόσφυγες στο χώρο του νοσοκομείου καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος για να φιλοξενηθούν, έστω προσωρινά.

Ο κ. Κλεάνθους, ζήτησε παράλληλα τη στελέχωση των λιμενικών αρχών της περιοχής αφού, όπως είπε, υπάρχουν μόνο δυο άτομα και ένα μικρό σκάφος για διάσωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy