Τάσεις φυγής Τούρκων πολιτών από Βέλγιο

810
ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

«Οι Τούρκοι γυρίζουν την πλάτη στο Βέλγιο» τιτλοφορεί το κεντρικό της πρωτοσέλιδο η De Standaard, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των Τούρκων που φεύγει από το Βέλγιο για να επιστρέψει στην μητέρα-πατρίδα έχει αυξηθεί κατά πολύ την τελευταία δεκαετία, καθώς οι νέοι Τούρκοι, ακόμα και δεύτερης ή τρίτης γενιάς, εμφορούνται από την επιθυμία να φτιάξουν την ζωή τους στην Τουρκία. Για τα «απατηλά όνειρα» των Τούρκων, οι οποίοι εξιδανικεύουν την χώρα καταγωγής τους και όταν επαναπατρίζονται συνειδητοποιούν ότι θα ήταν προτιμότερο να είχαν μείνει στο Βέλγιο, μιλάει όμως στο κύριο άρθρο της η ίδια εφημερίδα.

Tην ίδια ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Koen Geens ξεκαθάρισε σύμφωνα με την De Standaard ότι το Βέλγιο δεν πρόκειται να απαγορεύσει την κατοχή διπλής υπηκοότητας , με το σκεπτικό ότι ένα παρόμοιο μέτρο στην πραγματικότητα θα έθετε προσκόμματα στην ενσωμάτωση των ετεροχθόνων στην βελγική κοινωνία.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.