Τεχνικό πρόβλημα “έκλεισε” τα βελγικά αεροδρόμια

“Μαύρη ημέρα” είναι η σημερινή για τα βελγικά αεροδρόμια εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος στα συστήματα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που εμποδίζει κάθε απογείωση και κάθε προσγείωση, προκαλώντας ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων, ενώ πτήσεις υποχρεώθηκαν να προσγειωθούν σε αεροδρόμια άλλα απ` αυτά για τα οποία προορίζονταν.

Κανένα αεροπλάνο δεν έχει άδεια να προσγειωθεί ή να απογειωθεί από τα βελγικά αεροδρόμια σήμερα από τις 09:30 (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Κύπρου) εξαιτίας μιας ηλεκτρικής βλάβης στην Belgocontrol, την εθνική υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας. Η Eurocontrol, η ευρωπαϊκή αρχή για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε πως η κατάσταση αυτή θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 17:30 (18:30 ώρα Ελλάδας). Ωστόσο η ηρεμία δεν αναμένεται να αποκατασταθεί στα βελγικά αεροδρόμια παρά αργά το βράδυ.

Το πρόβλημα αφορά τα αεροδρόμια των Βρυξελλών, της Οστάνδης και της Αμβέρσας. Ωστόσο η βλάβη δεν αφορά αεροπλάνα που υπερίπτανται του Βελγίου σε μεγάλο ύψος (πάνω από τα 24.500 πόδια) και κατευθύνονται σε άλλο προορισμό.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy