Τελευταία και καταϊδρωμένη

Του Τάσου Περδίου

Την περασμένη Δευτέρα 9 Ιουλίου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού βρέθηκε στο εργοτάξιο της υπό κατασκευή μαρίνας Αγίας Νάπας.

Στις δηλώσεις έκανε τις γνωστές εκτιμήσεις. Ότι είναι ένα έργο το οποίο θα βοηθήσει τον τουρισμό ολόκληρης της Κύπρου και επί τούτου έχει δίκαιο.

Ρωτήθηκε και για τη μαρίνα της Πάφου και ήταν αισιόδοξος: «Είναι επίσης ένα στρατηγικό έργο που εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό στην περιοχή της Πάφου, βρίσκεται στο στάδιο της απόφασης από την Επιτροπή για τις μαρίνες. Έχουν αποσταλεί οι επιστολές στους δύο εναπομείναντες προσφοροδότες και αναμένουμε κάποιες διευκρινίσεις από τον δεύτερο. Ευελπιστούμε να προχωρήσει και εκείνο το έργο το συντομότερο δυνατόν», ήταν η εκτίμησή του.

Έχοντας υπόψη ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2018 υπογράφηκαν τα συμβόλαια για τη δημιουργία της μαρίνας Παραλιμνίου καθώς και ότι η μαρίνα της Λεμεσού είναι τελειωμένη εδώ και μερικά χρόνια, δεν χρειάζεται δα να είσαι και αναλυτής δεδομένων για να καταλάβεις τι λείπει από την εξίσωση: Η Λάρνακα. Α, και η Λευκωσία για την οποία ισχύει η μικρή λεπτομέρεια ότι δεν βρέχεται από θάλασσα.

Αυτή είναι η μοίρα της Λάρνακας. Να έχει την ίδια τύχη η πόλη των Φοινικούδων με τη μοναδική πόλη της Κύπρου που δεν βρέχεται από θάλασσα!

Να δημιουργείται η πιο εντυπωσιακή μαρίνα της ανατολικής Μεσογείου και ίσως και της Ευρώπης σε μια περιοχή στην οποία πριν μερικά χρόνια συναντούσε κανείς χλωρίδα, πανίδα και πεινασμένα και διψασμένα κοράκια και να αναστενάζει η πόλη που διαθέτει τη νούμερο ένα παραλία του τόπου.

Η πρώτη πόλη που έπρεπε να αποκτήσει καινούρια μαρίνα τρέχει τελευταία, καταϊδρωμένη και αβέβαιη ακόμα εάν αυτό θα γίνει κατορθωτό την ώρα που αποκτά μαρίνα το Παραλίμνι, με όλο το σεβασμό.

Έτσι τα κανόνισαν για να είμαστε σωστοί, ακριβείς και ειλικρινείς όλες οι κυβερνήσεις που χειρίστηκαν το θέμα της μαρίνας της Λάρνακας και της ενοποιημένης ανάπτυξης με το λιμάνι. Αν θέλουμε όμως να είμαστε σωστοί, ακριβείς και ειλικρινείς, η σημερινή κυβέρνηση διεκδικεί με αξιώσεις πρώτο βραβείο τσαπατσουλιάς, αστοχίας, ατζαμοσύνης, διαλέγετε και παίρνετε.
Την ώρα που ακούγαμε σε ακατάσχετη λογοδιάρροια τον ανεκδιήγητο Μάριο Δημητριάδη να υπόσχεται εργαστήρια επενδυτών και να δεσμεύεται για υλοποίηση του έργου, έβαζε το καταστροφικό πλαφόν στο εμπόριο στο λιμάνι το οποίο είναι πολύ πιθανό να τινάξει το έργο στον αέρα. Από τα διεθνή εργαστήρια επενδυτών καταλήξαμε σε έναν ενδιαφερόμενο, ο οποίος για να προχωρήσει ζητά άρση της απόλυτης παλαβομάρας.

Αυτή είναι η μοίρα της Λάρνακας. Όλοι οι άλλοι να ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα γιοτ και εμείς να παλεύουμε ακόμα με τις ματσαράγκες ενός ανίκανου υπουργού και μιας ανίκανης κυβέρνησης.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy