Τελευταία τηλεμαχία απόψε μεταξύ Μακρόν-Λε Πεν

Το βράδυ της Τετάρτης οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Γαλλίας θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στην τελευταία τους τηλεμαχία πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ισχυρό προβάδισμα του Εμανουέλ Μακρόν, με τη Μαρίν Λε Πεν να ψάχνει «πάτημα» για να γυρίσει τα προγνωστικά.

Στην τελευταία «στροφή» πριν τις κάλπες, ο Μακρόν δείχνει βάσει δημοσκοπήσεων να έχει παγιώσει μια διαφορά που κυμαίνεται στις 20 μονάδες, έχοντας και τη στήριξη όλων των υποψηφίων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, εκτός του Μελανσόν. Ωστόσο ο υποψήφιος της Αριστεράς, αν και είχε υποστηρίξει πως δεν παίρνει μέρος υπέρ κάποιου, υποστήριξε πως θα ήταν «φρικτό λάθος» η ψήφος στη Λεπέν.

«Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν θα ψηφίσω Εθνικό Μέτωπο, πολεμώ το Εθνικό Μέτωπο. Και λέω σε όσους με ακούν: μην κάνετε το φρικτό λάθος να ρίξετε μια ψήφο υπέρ του Εθνικού Μετώπου, γιατί θα ωθήσετε τη χώρα σε γενική ανάφλεξη», δήλωσε τη Δευτέρα ο Μελανσόν.

Η αποχή, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ενδέχεται να ωφελήσει την άκρα δεξιά, εκτιμάται μεταξύ του 22% και του 28%, ενώ το 18% των ψηφοφόρων που είναι σίγουροι ή σχεδόν σίγουροι ότι θα ψηφίσουν είναι αναποφάσιστοι, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του Elabe. Οι ψηφοφόροι του Μελανσόν, που τερμάτισε τέταρτος με ποσοστό 19,6%, φαίνεται να στρέφονται κατά 34,83% σε ψήφο υπέρ του Μακρόν.

Η Λε Πεν επιτέθηκε και πάλι την Τρίτη στον κεντρώο υποψήφιο, τον οποίο χαρακτηρίζει «εχθρό του λαού» και κληρονόμο του αντιδημοφιλή, σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ. «Αν ο Μακρόν “δεν αισθάνεται άνετα” στη διάρκεια της τηλεμαχίας, μπορεί πάντα να ζητήσει από τον Φρανσουά Ολάντ να έρθει να του κρατήσει το χεράκι», ανέφερε ειρωνικά η υποψήφιος του «Εθνικού Μετώπου».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy