Τελεσίδικα προς ιδιωτικοποίηση η Cyta Hellas

Προς ιδιωτικοποίηση οδεύει τελεσίδικα η Cyta Hellas, αφού η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποδέσμευσε κατά πλειοψηφία το σχετικό κονδύλι το οποίο ζήτησε το Υπουργείο Οικονομικών, ύψους 990 χιλ. ευρώ συν ΦΠΑ.

Η Cyta Hellas θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία ιδιωτικοποίηση, αφού η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε χθες τη διαγραφή όλων των κονδυλίων που αφορούν συμβουλευτικές υπηρεσίες και έρευνες για τις ιδιωτικοποιήσεις, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017.

Η αποδέσμευση των 990 χιλ. ευρώ συν ΦΠΑ για την ιδιωτικοποίηση της Cyta Hellas εγκρίθηκε με σχετική πλειοψηφία 6-5, με τις ψήφους των βουλευτών των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ. Αντίθετα, εναντίον τάχθηκαν οι βουλευτές των κομμάτων ΑΚΕΛ, Συμμαχίας και Οικολόγων.

Επίσης, με την ίδια αναλογία εγκρίθηκε η αποδέσμευση των 66 χιλ. ευρώ που ζήτησε το Υπουργείο Οικονομικών, για τους μισθούς του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων (30 χιλ. ευρώ) και των τριών εμπειρογνωμόνων στη Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2016.

Ακόμη, η Επιτροπή Οικονομικό ενέκρινε με σχετική πλειοψηφία (5-5 με τη νικώσα ψήφο του προέδρου της Επιτροπής Αβέρωφ Νεόφυτου), το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για αποδέσμευση επιπλέον 1,445 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ για τα παραδοτέα για συμβάσεις που υπογράφτηκαν από προηγουμένως με τους σύμβουλους για τις ιδιωτικοποιήσεις στη CYTA και τα ακίνητα του δημόσιου. Υπέρ της αποδέσμευσης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, ενώ εναντίον τάχθηκαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της Συμμαχίας και των Οικολόγων. Οι βουλευτές της ΕΔΕΚ τήρησαν αποχή.

Κωνσταντίνος Ζαχαριού

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy