Τελέστηκαν τα εγκαίνια της LCA Aviation Fueling System LTD (LAFS)

Μέλος του Ομίλου Εταιρειών Πετρολίνα

Εγκαινιάστηκαν σήμερα Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της LCA Aviation Fueling System LTD (LAFS) στη Λάρνακα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση κυβερνητικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες του τόπου και συνεργάτες της Εταιρείας.

Η LAFS η οποία ιδρύθηκε το 2014 και αποτελεί μέλος του Ομίλου Εταιρειών Πετρολίνα, μετά από σχετική άδεια από την Hermes Airports Ltd, σχεδίασε και κατασκεύασε τερματικό καυσίμων αεροσκαφών τελευταίας τεχνολογίας με μια υποδομή, η οποία ανταποκρίνεται στα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα αεροπορίας.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της LAFS, ο κ. Ντίνος Λευκαρίτης, πρόκειται «για ένα από τα σπουδαιότερα έργα υποδομής που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο νησί μας, με πολλαπλά οφέλη για την οικονομική, επιχειρηματική και τουριστική ανάπτυξη της Κύπρου, ανοίγοντας και νέες θέσεις εργασίας.

Το τερματικό αποτελεί το επιστέγασμα ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού και της συστηματικής υλοποίησης του στρατηγικού πλάνου, βάσει του οποίου διαχρονικά ο Όμιλος Πετρολίνα προσφέρει στην κυπριακή κοινωνία». Κλείνοντας, ο κ. Λευκαρίτης ευχαρίστησε το Υπουργείο Συγκοινωνιών και τους λειτουργούς του, όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες που σχετίζονται με τα αεροδρόμια, Τμήμα Τελωνείου, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Πολιτική Αεροπορία, τον Δήμαρχο Δρομολαξιάς, τις κατασκευαστικές εταιρείες και συμβούλους του έργου καθώς και την HermesAirportsLtd, για την πολύ καλή συνεργασία.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, έκανε λόγο για «μία τελευταίας τεχνολογίας αποθήκη αεροπορικών καυσίμων που σήμερα, με μια εντυπωσιακή υποδομή ανταποκρίνεται στα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα αεροπορίας, συμμορφώνοντας παράλληλα τη λειτουργία της με σύγχρονες προδιαγραφές αναφορικά με θέματα ασφάλειας, λειτουργικότητας καθώς και προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας».

Αναφερόμενος στον Όμιλο Εταιρειών Πετρολίνα, τόνισε ότι «μέσα από συνεχή προσπάθεια, πιστός στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και σεβασμό στις ανάγκες του πελάτη και των συνεργατών του, καταξιώθηκε στη συνείδησή τους και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους ομίλους εταιρειών στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι του τόπου».

O Dr. Anthony Kitson-Smith, Αντιπρόεδρος του Energy Institute Aviation Committee, κατά την ομιλία του εξήρε τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια της Εταιρείας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το τερματικό ως «κόσμημα» για την Κύπρο και το Αεροδρόμιο Λάρνακας, που θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Χατζηπαντελής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Hermes Airports Ltd, επεσήμανε ότι το νέο τερματικό αεροπορικών καυσίμων, «αποτελεί ένα ουσιαστικό βραχίονα στη λειτουργία του Αεροδρομίου Λάρνακας, που θα μας επιτρέψει να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο την κομβική του θέση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Η LAFS έχει θέσει το πρότυπο για παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, οικονομικά αποδοτικών και προσανατολισμένων στον πελάτη και καλύπτει τις ανάγκες πωλητών καυσίμων και εταιρειών αεροσκαφών, που είναι αδειοδοτημένοι από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας  (ΥΠΑ) και που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα JIG. Οι δραστηριότητες της LAFS είναι πιστοποιημένες με τα πρότυπα OHSAS 18001 2005 (Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία), EN ISO 9001:2015 (Σύστημα Ποιότητας) και EN ISO 14001:2015 (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης).

Οι υπηρεσίες που θα παρέχει η LAFS είναι μεταξύ άλλων η παραλαβή αεροπορικών καυσίμων από αδειούχους πωλητές καυσίμων, η αποθήκευση αεροπορικών καυσίμων σε δεξαμενές και η διανομή των καυσίμων στα οχήματα που βρίσκονται εντός Αερολιμένα.

Σημαντική υπηρεσία είναι και η άσκηση ποιοτικού ελέγχου προϊόντος και διασφάλιση ότι τα παραληφθέντα και αποθηκευμένα καύσιμα πληρούν τις απαιτήσεις των διεθνών προδιαγραφών JET A-1, όπως και η συντήρηση και διατήρηση του εξοπλισμού της αποθήκης αεροπορικών καυσίμων βάσει των προδιαγραφών της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ), του Joint Inspection Group (JIG) και των σχετικών διεθνών προτύπων.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy