Τελετή για τη Διεθνή Ημέρα της Ανθρώπινης Πτήσης στο Διάστημα

Ειδική τελετή διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα, η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Κύπρο, ο Δήμος Λευκωσίας και ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος για να γιορτάσουν την επέτειο της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής πτήσης.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο του πρώτου κοσμοναύτη, Γιούρι Γκαγκάριν, στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, στις 17:00, και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της τελετής προγραμματίζεται να απευθύνουν χαιρετισμό μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Κύπρο, Στάνισλαβ Οσάντσι, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, Γιώργος Δανός, και άλλοι, οι ποιοι θα καταθέσουν από κοινού λουλούδια στο μνημείο του Γιούρι Γκαγκάριν.

Η 12η Απριλίου είναι μια ξεχωριστή ημερομηνία στην ιστορία της παγκόσμιας επιστήμης και τεχνολογίας. Την ημέρα αυτή, το 1961, έγινε η πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση, η οποία άνοιξε μια νέα εποχή στην ιστορία της ανθρωπότητας – την εποχή της εξερεύνησης του διαστήματος.

Για την επέτειο έκανε χαιρετισμό και δηλώσεις στον Κυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος και ο Κοσμοναύτης Προυνάριου, που τέλεσε ως Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Κοσμοναυτών/Αστροναυτών, καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ειρηνική Χρήση του Διαστήματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy