Τελετή λήξης των Κινηματογραφικών Μέρων 2016 σήμερα στο θέατρο Ριάλτο

Τελετή λήξης των Κινηματογραφικών Μέρων 2016 σήμερα στο θέατρο Ριάλτο

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 24 Απριλίου στο Θέατρο Ριάλτο με την απονομή των βραβείων το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2016». Το φεστιβάλ που διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού μαζί με το Θέατρο Ριάλτο πραγματοποιήθηκε και φέτος σε Λεμεσό και Λευκωσία, με προβολές βραβευμένων ταινιών σε πρώτη παγκύπρια προβολή και άλλες εκδηλώσεις για τον κινηματογράφο. Τελευταία ταινία για φέτος θα προβληθεί το Τhe Brand New Testament, στις 24/4, στο Θέατρο Ριάλτο, στις 6μ.μ.

Αμέσως μετά, στις 8μ.μ. θα ακολουθήσει η τελετή λήξης, με ένα εντυπωσιακό live-cinema performance, που παρουσιάζει η ομάδα Zoomwooz, από την Ισπανία, στη σκηνή του Ριάλτο. Οι Zoomwooz σκιαγραφούν τη λειτουργία της ανθρώπινης κοινωνίας και των συστημάτων που την περιβάλλουν. Η Karla Kracht και ο Andres Beladiez χρησιμοποιούν την πειραματική αυτή τεχνική – ένα συνδυασμό κινηματογράφου και περφόρμανς- για να σχολιάσουν τη θέση του καθενός ξεχωριστά μέσα στην συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία μας. Στη συνέχεια θα απονεμηθούν τα βραβεία του φεστιβάλ, από την πενταμελή διεθνή κριτική επιτροπή του φεστιβάλ, ενώ την τελετή θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Αντρέας Τσέλεπος.

Μετά την τελετή βράβευσης, το φεστιβάλ προσκαλεί κοινό και προσκεκλημένους δημιουργούς στο πάρτι λήξης με την τετραμελή υβριδική/ακουστική μπάντα Naughty Claudia- Κατιάνα Ζαχαρίου (Φωνή), Γιώργος Σόλωνος (Aκουστική Κιθάρα), Νεκτάριος Cassar (Κοντραμπάσο), Κωνσταντίνος Παυλίδης (Τύμπανα / Κρουστά)- η οποία διασκευάζει ποπ, ροκ, μπλουζ και ρέγκε τραγούδια με το δικό της μοναδικό τρόπο.

(Φωτογραφίες από το φεστιβάλ: ©Παύλος Βρυωνίδης)

ΑΤΖΕΝΤΑ1ΑΤΖΕΝΤΑ 3ΑΤΖΕΝΤΑ5ΑΤΖΕΝΤΑ4 ΑΤΖΕΝΤΑ6ΑΤΖΕΝΤΑ7

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy