Τελικά εν καλή η επαναπροσέγγιση;

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Του Χρυσόστομου Μωυσέως*

Σύμφωνα με την κ. Χόπλαρου έχει και τα καλά της έχει και τα κακά της. Ποια είναι αυτά δεν μπορούμε να ξέρουμε, αλλά αυτό ήταν το σχόλιό της όταν «αναγκάστηκε» μετά από επισήμανση του δημοσιογράφου να παραδεχτεί ότι «η κουλτούρα της Αριστεράς είναι πιο κοντά» στην επαναπροσέγγιση.

Τι προηγήθηκε…

Ζητήθηκε από την κ. Χόπλαρου να σχολιάσει το γεγονός ότι Τ/κ συμπατριώτες μας πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες εκδηλώσεις υπέρ της λύσης. Το απέδωσε σε μια διαφορετική κουλτούρα που έχουν σε σχέση με εμάς τους Ε/κ που δεν οργανώνουμε τόσο εύκολα τη νεολαία για να κατέβει στους δρόμους, ενώ πραγματοποιούμε αντικατοχικές εκδηλώσεις και όχι εκδηλώσεις επαναπροσέγγισης.

Πολύ αδιάβαστη για μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ…

Η επαναπροσέγγιση δεν κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με την τελευταία έκδοση του iphone. Για την Αριστερά από την εμφάνιση των πρώτων κομμουνιστών στο νησί και κατά την 90χρονη πορεία του ΑΚΕΛ υπήρξε αναπόσπαστο στοιχείο της ύπαρξης και της δράσης της. Οικοδομήθηκε μέσα στους κοινούς ταξικούς αγώνες κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας και στα μαζικά λαϊκά συλλαλητήρια κατά των μασκοφόρων του Γρίβα την περίοδο της ΕΟΚΑ. Το δέντρο της ποτίστηκε με το αίμα του Καβάζογλου και του Μισιαούλη και πολλών άλλων λαϊκών αγωνιστών.

Υπάρχει παράθυρο ελπίδας σήμερα γιατί το ΑΚΕΛ μέσα στα συντρίμια του πραξικοπήματος και της εισβολής βροντοφώναξε πως οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είναι εχθροί μας, είναι αδερφοί μας. Η επαναπροσέγγιση φωλιάζει κάθε χρόνο στις αντικατοχικές εκδηλώσεις της νεολαίας που η αριστερά υψώνει την κυπριακή σημαία ψηλά και φωνάζει «Kibris’ ta baris engellenemez», την ίδια ώρα που άλλοι ζητούν μια «ελληνική Κύπρο».

Και βέβαια υπάρχει δυσκολία να οργανωθεί η νεολαία να βγει στους δρόμους. Γίνεται όμως και η προσπάθεια. Από τη νεολαία της Αριστεράς γίνονται κάθε χρόνο καλέσματα: Για τις εκδηλώσεις στα πλαίσια του ετήσιου δεκαημέρου επαναπροσέγγισης, για την πορεία Καβάζογλου – Μισιαούλη, για τη δικοινοτική εκδρομή της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος, για τις κοινές Πρωτομαγιές Ε/κ – Τ/κ, για το συναπάντημα των συνδικάτων κάθε 1η Σεπτεμβρίου, για τις αμέτρητες συναντήσεις με τ/κ οργανώσεις νεολαίας και άλλα τόσα…

Ας απαντήσει η ίδια στον εαυτό της, τι σταθερά προσπάθησε όλα αυτά τα χρόνια η συναγερμική παράταξη για τη νεολαία πέραν από την καθιερωμένη παρουσία στο μνημόσυνο του (μεταξύ άλλων) τουρκοφάγου Γρίβα, την καλλιέργεια του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.

Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν οι πρωτοπόροι. Δίνουμε απάντηση στον κάθε ανιστόρητο, στον κάθε περιστασιακό επαναπροσεγγιστή και στον κάθε πολέμιο της λύσης. Στέλνουμε το μήνυμα Ε/κ και Τ/κ μαζί, πως θέλουμε να γίνουμε η γενιά της επανένωσης. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΗ!

Όλοι σήμερα στις 18:30 στο γήπεδο Τσετίνκαγια.

Μια πατρίδα – ένας λαός.
Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί!

*Μέλος Κ.Σ. ΕΔΟΝ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy