Τελικά ήταν hoax: Κανενας Ιάπωνας δεν πέθανε απο τη συλλογή του με περιοδικά πορνό

Η αλήθεια είναι πως σαν γεγονός, αν και ασυνήθιστο φαινόταν πιθανό να έχει συμβεί- ένας μοναχικός Ιάπωνας φερόταν να βρήκε φρικτό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από μια στοίβα περιοδικών πορνό, σχεδόν 6 τόνων, που διατηρούσε στο σπίτι του. Τελικά, η ιστορία αποδείχθηκε ένα ακόμη hoax του ίντερνετ, που περιείχε βέβαια κάποιες αληθείς πληροφορίες αλλά όχι αυτές που αναπαρήγαγαν μαζικά μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Την είδηση έφερε πρώτη στο φως η εφημερίδα Daily Mail, κοινοποιώντας την με τίτλο «Το πορνό κάνει όντως κακό! Μοναχικός Ιάπωνας που είχε συσσωρεύσει 6 τόνους περιοδικών πορνό πέθανε όταν αυτά κατέρρευσαν πάνω του…και το πτώμα του βρέθηκε μετά από 6 μήνες».

Η ιστορία έγινε πολύ γρήγορα viral αφού πολλά ήταν τα μέσα ενημέρωσης που την αναπαρήγαγαν στους ιστοτόπους τους, ανάμεσά τους τα Sky News Australia, The Mirror, The Toronto Sun, CBS Philly και LADBible, αλλά και ελληνικές ιστοσελλίδες.

Ωστόσο, η αρχική πηγή, δίνει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή. Σύμφωνα με δημοσίευμα  με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου στο ιαπωνικό Nikkan Spa, που δημοσίευσε πρώτο την σχετική είδηση, όντως ένας μοναχικός άντρας πέθανε μόνος και βρέθηκε μέσα σε ένα σωρό από περιοδικά πορνό αλλά δεν ήταν αυτά που τον σκότωσαν. Το site επιβεβαιώνει πως ο άντρας, που ήταν περίπου 50 ετών, πέθανε μόνος του αλλά αναφέρει πως το πτώμα του βρέθηκε έναν μήνα μετά τον θάνατό του και όχι έξι. Επίσης διέθετε όντως μια τεράστια συλλογή περιοδικών με πορνό περιεχόμενο και πως το πτώμα βρέθηκε καλυμμένο με αποκόμματα περιοδικών. Αλλά προσθέτει πως δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως πέθανε επειδή τον καταπλάκωσαν τα περιοδικά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε, ο άντρας υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέρρευσε ο ίδιος πάνω στη στοίβα με τα περιοδικά, στάση στην οποία και βρέθηκε ένα μήνα αργότερα. Τίποτα δεν υποδεικνύει πως πέθανε επειδή τον πλάκωσαν τα περιοδικά.

«Προκειμένου να μην σπιλώσουμε την μνήμη του νεκρού, προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε κάθε φορά οποιαδήποτε sex toys βρίσκονται στο δωμάτιο για να μην τα δει η οικογένειά του, που μπορεί να μην το γνώριζε», σχολίασε από την πλευρά του άνθρωπος του συνεργείου καθαρισμού, που είχε πάει στο διαμέρισμα.

Επίσης, στην πρώτη παράγραφο του άρθρου στο Nikkan Spa, ο συντάκτης υπογραμμίζει το γεγονός πως στην Ιαπωνία πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν ολομόναχοι και κανείς δεν το αντιλαμβάνεται, ένα θλιβερό φαινόμενο τόσο συνηθισμένο που έχει αποκτήσει και συγκεκριμένο όνομα- αποκαλείται «kodokushi». Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως ανακαλύπτεται πως έχουν πεθάνει όταν τα σωματικά τους υγρά αρχίζουν να στάζουν στα από κάτω διαμερίσματα.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, τα περιοδικά που υπήρχαν γύρω του απορρόφησαν τα σωματικά υγρά όταν πέθανε και γι’ αυτό άργησαν τόσο πολύ να ανακαλύψουν το πτώμα του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy