“Στόχος του Μ. Νεοφύτου ήταν να πλήξει τον εναγόμενο τέως Πρόεδρο πολιτικά”

Τις τελικές τους αγορεύσεις ενώπιον του Δικαστή Νικόλα Σάντη παρέθεσαν σήμερα οι δικηγόροι του τέως προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του Εργολάβου και πρώην προέδρου της Ομόνοιας Μιλτιάδη Νεοφύτου στο πλαίσιο της υπόθεσης αγωγής του πρώην προέδρου της Ομόνοιας εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο δικαστής επιφυλάχθηκε για την έκδοση απόφασης. Με την αγωγή του κατά του Δημήτρη Χριστόφια, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου διεκδικεί το ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ για οικοδομικές εργασίες που, όπως ισχυρίζεται, έχει διενεργήσει στις οικίες του τέως Προέδρου στη Μακεδονίτισσα και στο Κελλάκι και για χρήματα που έδωσε στην Ομόνοια κατά την περίοδο που διετέλεσε ως πρόεδρος του αθλητικού σωματείου της Λευκωσίας.

Αγορεύοντας οι δικηγόροι του τέως προέδρου τονίζουν ότι ο Μιλτιάδης Νεοφύτου δεν είπε την αλήθεια ως μάρτυρας στο δικαστήριο, και ότι στόχος του ήταν να πλήξει τον εναγόμενο τέως πρόεδρο πολιτικά. Επισημαίνουν ότι η έκθεση απαίτησης Νεοφύτου δεν καθορίζει ποια είναι η απαίτηση του από τον τέως πρόεδρο και σημειώνουν ότι ο ίδιος σκόπευε με την κατάθεση αγωγής, να εκβιάσει και να εκθέσει τον Δημήτρη Χριστόφια το ΑΚΕΛ άλλα και την Ομόνοια.

Η υπεράσπιση του Μιλτιάδη Νεοφύτου, ζητεί από το δικαστήριο να πιστέψει τη μαρτυρία των Εναγόντων και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, ο Εναγόμενος τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει όλα τα αξιούμενα ποσά στη βάση προφορικών συμφωνιών τις οποίες συνήψε με τους Ενάγοντες.

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy