Τεράστια νίκη με Ενρίκε

Από τον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ (20η αγωνιστική) είχε να αγωνιστεί ως βασικός ο Ζοσέ Ενρίκε. Σήμερα ήταν βασικός και πέτυχε το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Έφυγε όμως από το γήπεδο λόγω αποβολής.

Η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε σήμερα στο γήπεδο της τον Εθνικό Άχνας με 1-0 και πέτυχε υπερπολύτιμη νίκη, φθάνοντας στους 23 βαθμούς. Η ομάδα της Αμμοχώστου είχε σκοράρει για τελευταία φορά στις 21 Φεβρουαρίου κατά τη 21η αγωνιστική με αντίπαλο Ερμή, ενώ είχε κερδίσει για τελευταία φορά στις 10 Ιανουαρίου σε αγώνα της 16ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Δόξα (1-0).

Στο πρώτο μέρος η Νέα Σαλαμίνα άρχισε δυνατά, δείχνοντας πρόθεση να σκοράρει νωρίς. Σταδιακά όμως οι φιλοξενούμενοι ισοζύγισαν τον αγώνα. Οι γηπεδούχοι ήταν σταθερά πιο απαιτητικοί και πιο επικίνδυνοι στις επιθέσεις τους. Και ανταμείφθηκαν. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Πεδρίτο έκανε τη σέντρα στον Ενρίκε, ο οποίος με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στην επανάληψη ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει για να ισοφαρίσει. Η Νέα Σαλαμίνα οπισθοχώρησε σ ένα βαθμό, αλλά δεν παρέβλεπε τις αντεπιθέσεις με πρωταγωνιστή τον Πεδρίτο. Το παιχνίδι δεν είχε το ρυθμό του πρώτου μέρους αλλά έγινε πολύ αγωνιώδες, με τον Εθνικό να γίνεται πιο απαιτητικός και τη Νέα Σαλαμίνα να παλεύει και να κρατάει την πολύτιμη νίκη.

Στο 68’ ο Εβερτον αποχώρησε λόγω τραυματισμού στην κλείδα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στο 81’ έφυγε με κόκκινη κάρτα ο Ενρίκε για αντιαθλητικό φάουλ στο Στόλερ.

Στο 61’ σε σέντρα του Πεδρίτο η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του Πράγκερ, Θεωρήθηκε ακούσιο από το διαιτητή.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μπρουκς, Γράιμς, Τσιγκουίνι, Λεάντρο, Κυριάκου, Παπάβα, Λαμπρόπουλος, Αουρέλιο(90+1’), Πεδρίτο (90’ Λοιζίδης) , Βιλέλα (80΄ Κούσουλος), Ενρίκε

ΕΘΝΙΚΟΣ: Βαλβέρδε, Αργυρίου, Ατάντα, Μαμαντού, Έβερτον (69΄ Χατζηβασίλης), Πράκερ, Στόλερ, Γκαρσία (60΄ Ζουνίνιο), Ίμπσον (54΄ Γιαγκουδάκης), Βάλντο, Μπέλφορντ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντώνης Χριστοδούλου,Γ. Τζιαπούρας, Στ. Πελέκης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αουρέλιο (4η) / άλντο (4η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ενρίκε

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy