Τεράστια πρόοδος στην αντιμετώπιση τροπικών ασθενειών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Τετάρτη χαιρέτισε την «άνευ προηγουμένου πρόοδο» που έχει καταγραφή στη μάχη για αντιμετώπιση των διαφόρων τροπικών ασθενειών όπως ο δάγγειος πυρετός που στοιχίζουν τη ζωή σε περίπου 170.000 ανθρώπους ετησίως και καθιστούν ανάπηρους εκατομμύρια.

Ο ΠΟΥ, οι φαρμακευτικές εταιρείες και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών με επικεφαλής το Bill και Melinda Gates Foundation έχουν αποδυθεί σε μια μεγάλη προσπάθεια για την εξάλειψη των ασθενειών αυτών.

Η επικεφαλής του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν δήλωσε ότι την τελευταία δεκαετία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διασωθεί από την αναπηρία και τη φτώχεια, χάρη σε μία από τις πιο αποτελεσματικές παγκόσμιες εταιρικές σχέσεις στη σύγχρονη δημόσια υγεία.

Υπολογίζεται όμως ότι παρά τις τιτάνιες προσπάθειες, 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να επηρεάζονται από τις τροπικές αυτές ασθένειες. Πέραν των 500 εκ είναι παιδιά.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.