Τεστ αντοχής ο αγώνας για τον Δώνη

Ως τεστ αντοχής και σπουδαία εμπειρία χαρακτήρισε ο Γιώργος Δώνης τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την Μπαρτσελόνα, εκφράζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του.

«Θεωρώ ότι είναι σπουδαία εμπειρία που η Μπαρτσελόνα ήρθε στην Κύπρο και θα την αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας. Αυτή είναι η χαρά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενός θεσμού που σου δίνει μεγάλα παιχνίδια.

Τον βαθμό δυσκολίας τον ξέρουμε. Την αντιμετωπίσαμε με ικανοποιητικό τρόπο στο πρώτο παιχνίδι, όμως κάθε ματς με την Μπαρτσελόνα είναι διαφορετικό. Θα είναι τεστ αντοχής. Εγώ πιστεύω πάρα πολύ στους παίκτες μας. Είναι στην έδρα μας και πρέπει απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο να δείξουμε τη δυναμική μας, να θυσιαστούμε μέσα στο γήπεδο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να συγκρίνει το αυριανό παιχνίδι με εκείνο στο «Καμπ Νόου», ο Ελλαδίτης τεχνικός, είπε: «Το κάθε ματς είναι διαφορετικό, άσχετα αν το ζευγάρι είναι το ίδιο. Υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις από πλευράς Μπαρτσελόνα.

Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε ως κομπιούτερ. Επειδή παίζουμε στην έδρα μας θα πρέπει να μας είναι οδηγός το ματς με την Παρί ώστε να ψάξουμε πιο πολύ τις ευκαιρίες μας».

Τέλος, ερωτηθείς κατά πόσο οι αγώνες που έδωσε το ΑΠΟΕΛ στο παρελθόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης δίνουν εμπειρία στην ομάδα του, ο κ. Δώνης, απάντησε: «Γενικά στις ομάδες μετράει η φανέλα και οι εμπειρίες που έχει δημιουργήσει ο σύλλογος και οι παίκτες στη διοργάνωση.

Όσο περισσότερο βλέπεις αυτή την εικόνα, μπορεί να έχεις μεγαλύτερο κίνητρο και να αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αυτό που μετράει περισσότερο τώρα είναι ότι η ομάδα μας πάλεψε όλα τα παιχνίδια και αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί ίσως να είχαμε περισσότερους βαθμούς. Αλλά σε γκρουπ με Μπαρτσελόνα και Παρί ξέραμε ότι εμείς και ο Άγιαξ θα είχαμε δύσκολο έργο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy