Τέτοιες ανατροπές, μόνο οι Γερμανοί

Με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Γερμανία επιβλήθηκε της Σουηδίας με 2-1 και παρέμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Λεβ πέτυχε ο Τόνι Κρος στο 95ο λεπτό με ωραία εκτέλεση φάουλ. Είχε προηγηθεί το γκολ του Ρόις που ισοφάρισε αυτό του Τοϊβόνεν.

Η Γερμανία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έψαξε το γρήγορο γκολ. Μόλις στο δεύτερο λεπτό η ομάδα του Λεβ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, με το πλασέ του Ντράξλερ να αποκρούεται λίγο πριν τη γραμμή τέρματος. Στο πρώτο 10λεπτο η Γερμανία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 13ο λεπτό η Σουηδία έστειλε το πρώτο δυνατό προειδοποιητικό μήνυμα. Ο Μπέργκ βρέθηκε απέναντι από τον Νόιερ όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση, κρατώντας το μηδέν.

Η Σουηδία ισορρόπησε στη συνέχεια το παιχνίδι και προσπάθησε να χτυπήσει τη Γερμανία με φαρμακερές αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Άντερσον πήρε προβάδισμα στο 32ο λεπτό με ένα πανέμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Τοϊβόνεν μέσα από την περιοχή. Η Γερμανία προσπάθησε να απαντήσει σχεδόν άμεσα στο γκολ που δέχτηκε και εφτά λεπτά αργότερα έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όμως ο Όλσεν πραγματοποίησε τεράστια διπλή επέμβαση στα σουτ των Γκουντογκάν και Μίλερ. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η Σουηδία έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, όμως ο Νόιερ κατέβασε τα ρολά του και απόκρουσε την κεφαλιά του Μπεργκ, κρατώντας την ομάδα του ζωντανή στη διεκδίκηση της νίκης. Η Σουηδία πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα εντός τέρματος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Γερμανία, η οποία κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 48ο λεπτό με κοντινή προβολή του Ρόις. Δυο λεπτά αργότερα η ομάδα του Λεβ έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή με τον Μίλερ, ο οποίος έπιασε μια όμορφη κεφαλιά όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 56ο λεπτό ο Χέκτορ έπιασε ένα αδύναμο γυριστό πλασέ μέσα από την περιοχή, το οποίο δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει ο Όλσεν.

Στο 72ο λεπτό ο Βέρνερ έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά, ο Γκράνκβιστ προσπάθησε να διώξει όμως η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία της ομάδας του, με τον Όλσεν να την αποκρούει δύσκολα και να κρατά το 1-1. Στο 81ο λεπτό η Γερμανία έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπόατεγκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δυο λεπτά αργότερα η Σουηδία έφτασε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ όμως ο Νόιερ πραγματοποίησε σωτήρια απόκρουση στην κεφαλιά του Γκράνκβιστ. Δυο λεπτά πριν το 90’, η Γερμανία απείλησε με μια καρφωτή κεφαλιά του Γκόμες, την οποία απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Όλσεν. Στο 92ο λεπτό ο Μπραντ έπιασε ένα κεραυνό έξω από την περιοχή και είδε τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Όλσεν. Στο 94’ η Γερμανία κέρδισε φάουλ σε πλάγια θέση. Ο Κρος πάσαρε στον Ρόις, ο οποίος πάτησε τη μπάλα και ο μέσος της Ρεάλ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Όλσεν, ολοκληρώνοντας την ανατροπή με 2-1, που κρατά τη Γερμανία ολοζώντανη στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΓΚΟΛ: 48’ Ρόις, 95’ Κρος – 32’ Τοϊβόνεν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ρούντιγκερ, Χέκτορ (87’ Μπράντ), Κρόος, Ρούντι (31’ Γκουντογκάν), Ντράξλερ (46΄Γκόμες), Μίλερ, Ρόις, Βέρνερ.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιαν Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (74’ Ντουρμάζ), Τοϊβόνεν (78’ Γκιντέτι), Μπεργκ (90’ Τέλιν).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Μπόατενγκ – Έκνταλ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Μπόατεγκ (81’)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy