Τετραπλός φόνος: Πώς ξετυλίχθηκε το νήμα των συλλήψεων

Μια πληροφορία που δόθηκε στον βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου ήταν η θρυαλλίδα που πυροδότησε τις συλλήψεις για τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα. Αυτό αποκάλυψε σήμερα στο δικαστήριο ο λοχίας του ΤΑΕ Αρχηγείου Γιάννος Ορφανός ο οποίος συμμετείχε στην ανακριτική ομάδα και κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας.

Όπως ανέφερε, η πληροφορία που έλαβε ο βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας οδήγησε τους ανακριτές στα χνάρια του ισοβίτη Χαράλαμπου Ανδρέου. Από εκεί και πέρα, η ομολογία του Ανδρέου, ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης και οδήγησε στις συλλήψεις της φιλενάδας του Σώτιας Νεοφύτου και ακολούθως των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Η εν λόγω πληροφορία ανέφερε ότι κάποιος δασοπυροσβέστης, ο πατέρας του οποίου διατηρεί υποστατικό κοντά στον ιππόδρομο και η φιλενάδα του, ονόματι Σώτια, ενέχονταν στο τετραπλό φονικό. Με τη λήψη της πληροφορίας, οι ανακριτές συνέλαβαν τον Χαράλαμπο Ανδρέου. Ο λοχίας Ορφανός ανέφερε ότι στις 26 Ιουνίου 2016 έλαβε κατάθεση από τον Χ. Ανδρέου και οι πληροφορίες που είχε δώσει τότε ο ισοβίτης αποδείχθηκαν πολύ βοηθητικές για τους ανακριτές.

Ο δασοπυροσβέστης, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση, αποκάλυψε ότι είχε ενοικιάσει έπαυλη στον Πρωταρά ώστε να παραθερίσει στην περιοχή, όπως αρχικώς ισχυρίστηκε. Η διερεύνηση της υπόθεσης μέσω του ιδιοκτήτη της έπαυλης αποκάλυψε ότι στο ίδιο σπίτι διέμεινε ο Αλβανός καταζητούμενος Άλεξ Μπουρέλι, φερόμενος ως ο βασικός εκτελεστής του εγκλήματος.

Περαιτέρω, ο μάρτυρας είπε ότι το κλειδί της πιο πάνω έπαυλης παρέλαβε στις 20 Ιουνίου 2016 η Σοφία Γρηγορίου (φίλη του Μπένη), που είναι η τέταρτη κατηγορούμενη στην υπόθεση. Ανάμεσα στα τεκμήρια που κλήθηκε χθες ν’ αναγνωρίσει ο μάρτυρας ήταν και μία σπασμένη κάρτα κινητής τηλεφωνίας, λέγοντας ότι αυτή ανήκε στον Χ. Ανδρέου, ο οποίος τού είπε επί λέξει «έκοψα την για να ξεκόψω που λλόου τους».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τη σύλληψή του, ο Ανδρέου “έσπασε” στις ανακρίσεις και ομολόγησε συμμετοχή στο έγκλημα παραδεχόμενος μεταξύ άλλων ότι ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τους εκτελεστές από το σπίτι στον Πρωταρά στο εστιατόριο Stone Garden όπου έγινε το μακελειό της 23ης Ιουνίου του 2016 με θύματα τους Φάνο Καλοψιδιώτη, τον αστυνομικό Ηλία Χατζηευθυμίου, τη σύζυγό του Σκεύη και τον δεύτερο δράστη Γιάνι Βόγλι.

Υπενθυμίζεται ότι η Σώτια Νεοφύτου καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών λόγω του περιορισμένου ρόλου της στην υπόθεση και ήδη έχει αποφυλακιστεί. Ο Χαράλαμπος Ανδρέου θα καταθέσει ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy