Θ. Αντωνίου: Πριν το τέλος του χρόνου η ολοκλήρωση του συστήματος πληροφορικής για το ΓεΣΥ

Το σύστημα πληροφορικής, για το οποίο υπεγράφη σύμβαση πριν από οκτώ μήνες και το οποίο -αν και είναι ένας μεγάλος όγκος εργασίας- αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί και θα  παραδοθεί πριν το τέλος του χρόνου, δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Θωμάς Αντωνίου.

Όπως είπε ο κ. Αντωνίου, ο οποίος θα παραμείνει στο πηδάλιο του ΟΑΥ, για ακόμα πέντε χρόνια, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 9 Ιανουαρίου, «μέχρι σήμερα τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται επακριβώς όπως είχαν σχεδιαστεί», σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή το σύστημα πληροφορικής περνά από διάφορα στάδια, αλλά κανονικά στη βάση των σχεδιασμών του».

«Ο βασικός σχεδιασμός του συστήματος έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, παραμένουν κάποιες λεπτομέρειες…Προς το τέλος του χρόνου ολοκληρώνεται το σύστημα πληροφορικής», είπε ο κ. Αντωνίου.

Επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι η πλήρης εφαρμογή του συστήματος θα γίνει την 1η Ιουνίου του 2020, λέγοντας ότι όσο περνά από το χέρι τους το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί σύμφωνα με την ημερομηνία που προβλέπεται από το νόμο.       
    
«Έχουμε ακόμα ενάμιση χρόνο για τη λειτουργία του συστήματος και είναι υπέρ αρκετός χρόνος. Έτσι και αλλιώς προβλέπεται από το νόμο η ημερομηνία εφαρμογής. Εμείς θα λειτουργήσουμε και θα εφαρμόσουμε το ΓεΣΥ όσον περνά από το χέρι μας στην ημερομηνία που προβλέπεται από το νόμο», ανέφερε.
        
Επικοινωνιακή στρατηγική

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΟΑΥ ανέφερε πως ότι πρόσφατα έχουν κατακυρώσει το διαγωνισμό για το θέμα της επικοινωνιακής στρατηγικής, για την ενημέρωση του κόσμου, για τα δικαιώματα του, για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, για να είναι έτοιμος όταν ξεκινήσει το ΓεΣΥ.

«Το ΓεΣΥ», είπε, «είναι μια σημαντική εργασία που έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα. Όλες οι ενέργειες για να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα και για να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ έχουν κωδικοποιηθεί σε ένα σχεδιασμό του οργανισμού. Τα βασικά μέτωπα, πάνω στα οποία εργαζόμαστε, είναι εκτός της εκστρατείας της ενημέρωσης».

Θεσμικό Πλαίσιο


Σε ό,τι αφορά στους κανονισμούς για το ΓεΣΥ, ο κ. Αντωνίου είπε ότι έχουν ολοκληρώσει τους δύο κανονισμούς, ενώ προχωρούν με ακόμα δέκα κανονισμούς, για τους οποίους όπως είπε ήδη έχουν ετοιμαστεί προσχέδια.

Ανέφερε πως ο οργανισμός αναμένει ότι τους επόμενους 3 με 4 μήνες θα προχωρήσει  με γοργά βήματα, όσον αφορά το δημόσιο διάλογο για τους κανονισμούς.

Για τις διαβουλεύσεις με τους παρόχους υπηρεσιών υγείας, είπε πως ξεκίνησε ήδη η διαβούλευση με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, ενώ έχει ήδη καθοριστεί την 1η του Μάρτη η επόμενη σύσκεψη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy