Θα αφήσει ανοικτό παράθυρο για μελλοντική προσπάθεια ο ΓΓ του ΟΗΕ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών κύκλων από τη Νέα Υόρκη, ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών δεν θα επιρρίψει ευθύνες σε κάποια πλευρά για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά, αλλά θα περιγράψει τα γεγονότα.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΣΤΡΑ στη Νέα Υόρκη Πανίκος Παναγιώτου, ο Αντόνιο Γκουτέρες θέλει να αφήσει ανοιχτό παράθυρο για μελλοντική προσπάθεια στο Κυπριακό ενώ δεν θα παραδώσει τους όρους εντολής του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να υπάρξει μόνιμη απάθεια από τα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΑΣΤΡΑ, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών επικρατεί προβληματισμός και απογοήτευση για το ναυάγιο της διάσκεψης.

Σχολιάζοντας την αναφορά του εκπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών ότι πρέπει να «χωνευτεί» αυτό που συνέβη στο Κράν Μοντάνα, ο Πανίκος Παναγιώτου εκτίμησε πως άφησε να νοηθεί ότι χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να αναλογιστεί ο καθένας μέσα από ποια δεδομένα μπορεί να γίνει μια νέα προσπάθεια.

Σύμφωνα πάντως με διπλωματικούς κύκλους, υπάρχουν και κάποια άλλα γεγονότα το επόμενο διάστημα τα οποία επηρεάζουν το Κυπριακό και κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει πως θα εξελιχθούν τους επόμενους μήνες.

Μεταξύ άλλων είναι το θέμα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, οι γερμανικές εκλογές και οι γερμανοτουρκικές σχέσεις που επηρεάζουν τις ευρωτουρκικές, οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο που καθιστούν δύσκολη νέα προσπάθεια μέχρι τον Φεβρουάριο, η κατάσταση στη Συρία όπου αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και να διευρυνθεί η σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας καθώς και το εσωτερικό μέτωπο στην Τουρκία που είναι ασταθές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy