Θα «εξεγερθούν» αν χάσει ο Τραμπ

Αμετάβλητη στις 5,4 ποσοστιαίες μονάδες παραμένει τις τελευταίες ημέρες η διαφορά μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ, στο μέσο όλων των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύει καθημερινά η realclearpolitics. H η δημοκρατική υποψήφια παίρνει το 48,6% έναντι 43,2% του Ντόναλντ Τραμπ. Από τις 8 κρίσιμες πολιτείες, ο Τραμπ έχει ένα ελαφρό προβάδισμα μιάμιση μονάδας στο Οχάιο. Ωστόσο, άλλη δημοσκόπηση του FOX μειώνει τη διαφορά στις 3 ποσοστιαίες μονάδες (44%-41%) και δείχνει τους δύο αντιπάλους ισόψηφους στην Φλόριδα και τη Νεβάδα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως σήμερα, μετά από ένα σταθμό στη Νέα Υόρκη για συνέντευξη με όλη την οικογένεια στο Good Morning America του ABC και στο Γιώργο Στεφανόπουλο, όπου μιλούσαν περισσότερα τα παιδιά του – σε μία προσπάθεια να αμβλυνθεί η εικόνα που δημιουργήθηκε μετά τις καταγγελίες των γυναικών – μετέβη στη Βόρειο Καρολίνα, μία πολιτεία όπου η Χίλαρι έχει πάρει μεγάλο προβάδισμα. Στο Οχάιο πραγματοποιεί συγκεντρώσεις η Χίλαρι Κλίντον, αφού την προηγούμενη ήταν στην Φλόριδα, σε μία προσπάθεια να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους του κόμματος. Το μεσημέρι μίλησε μαζί με τη Μισέλ Ομπάμα στη Βόρειο Καρολίνα.

Σε ένα άρθρο – ψυχογράφημα των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης πήρε συνεντεύξεις από 50 υποστηρικτές του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, τους οποίους συνάντησε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε έξι πολιτείες. Κοινό χαρακτηριστικό τους ήταν η πλήρης αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων – κάτι που επανειλημμένα κάνει κι ο ίδιος ο Τραμπ – και ταυτόχρονα εκφράζουν φόβους για το τι θα συμβεί αν χάσει τις εκλογές. Ορισμένες φοβούνται ότι οι ίδιοι μαζί με τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για την πορεία της χώρας θα ξεχαστούν, ενώ άλλοι πιστεύουν πως οι ΗΠΑ οδηγούνται σε βίαιες συγκρούσεις και εξέγερση.

Ο 25χρονος Τζάρεντ Χολμπρουκ από το Ουισκόνσιν είπε στην εφημερίδα πως αν “κλέψουν” τη νίκη από τον Τραμπ, ο κόσμος θα βαδίζει προς τις πρωτεύουσες των πολιτειών και της χώρας.

“Θα κάνουν ο,τιδήποτε χρειάζεται για να την διώξουν (τη Χίλαρι Κλίντον) απ` το αξίωμα, γιατί δεν ανήκει εκεί”.

Ομως δεν φαίνεται να φταίει η νεαρά ηλικία του υποστηρικτή του Τραμπ για τον οξύ τόνο. Κι ο 75χρονος συνταξιούχος δάσκαλος από το Ουισκόνσιν, Ρότζερ Πίλαθ, δήλωσε ότι βλέπει τη χώρα πολύ διχασμένη, περισσότερο από ποτέ.

“Δεν είναι τι θα κάνω εγώ αλλά τι θα συμβεί αν εκλεγεί η Χίλαρι. Αυτό που περιμένω είναι μία επανάσταση”.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στην τελευταία τηλεοπτική αντιπαράθεση με τη Χίλαρι Κλίντον αρνήθηκε να δηλώσει πως θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα, αν νικήτρια αναδειχθεί η Χιλαρι Κλίντον, ενώ επανειλημμένα σε ομιλίες του ζήτησε από τους υποστηρικτές του να “έχουν το νου τους” για εκλογική νοθεία στις εκλογές, σε περιοχές όπου διαμένουν μειονοτικοί ψηφοφόροι των μειονοτήτων.

Νωρίτερα σήμερα η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) παρουσιάστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού και κατήγγειλε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να εκφοβίσουν ψηφοφόρους των μειονοτήτων. Το DNC επίσης καταγγέλλει ότι οι Ρεπουμπλικανοί παραβιάζουν την εκλογική νομοθεσία που απαγορεύει ερωτήσεις σε ψηφοφόρους κατά την προσέλευση στα εκλογικά κέντρα, καθώς και την άσκηση με οποιοδήποτε τρόπο πίεσης προς τους ψηφοφόρους, προκειμένου αυτοί να μην ψηφίσουν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy