Το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2017

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, αφού εξέτασε σε χθεσινή συνεδρία της τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017, αποφάσισε να τον καταψηφίσει.

Κατά την εκτίμηση της ΚΕ του ΑΚΕΛ, ο κρατικός προϋπολογισμός δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προκλήσεις της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, σημειώνει το ΑΚΕΛ, αντί να επενδύσει στη βιώσιμη ανάπτυξη, αντί να στηρίξει το κοινωνικό κράτος για να ανακουφίσει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αντί να νοικοκυρέψει το κράτος, συνεχίζει ακάθεκτη στη λογική της λιτότητας για τους πολλούς και της προνομιακής μεταχείρισης λίγων και εκλεκτών.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του κόμματος, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είπε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι βγήκαμε από το μνημόνιο, ο προϋπολογισμός όμως που προτείνει διαπνέεται από μνημονιακή φιλοσοφία και συνεχίζει στις ίδιες πολιτικές λιτότητας.

«Είναι μ’ αυτές τις πολιτικές που η Κύπρος αναδεικνύεται πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην εισοδηματική και κοινωνική ανισότητα και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δυσπραγεί. Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, στη συζήτηση στη Βουλή θα κάνει προτάσεις για μείωση ή και διαγραφή αχρείαστων δαπανών και για καλύτερη άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου» καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy