Θα παίξουν το τελευταίο χαρτί τους…

Του Χρήστου Χαραλάμπους

Μια μόνο βδομάδα απομένει μέχρι ο λαός να αναδείξει τη νέα ηγεσία στο δήμο ή την κοινότητά του. Μια εβδομάδα στην οποία, όπως θα πρέπει να αναμένεται, οι υποψήφιοι θα τα παίξουν όλα για όλα σε μια τελευταία προσπάθεια να βγουν κερδισμένοι.

Και είναι σίγουρο ότι σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι αλλά και σύμβουλοι, αν κρίνουμε από τη μέχρι τώρα προεκλογική συμπεριφορά τους, δεν θα διστάσουν να επιστρατεύσουν ακόμα και τις πιο ακραίες κι απαράδεκτες μεθόδους προκειμένου να πλήξουν ανθυποψηφίους τους, τους οποίους θεωρούν εκλογικά επικίνδυνους.

Γίναμε σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, μάρτυρες της υπουλότητας, της ψευτιάς, της παραποίησης και σε κάποιες περιπτώσεις της ανηθικότητας με την οποία κινήθηκαν και συμπεριφέρθηκαν κάποιοι υποψήφιοι ζητώντας να τους εμπιστευτεί ο λαός και να τους δώσει τα ηνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη Λεμεσό ιδιαίτερα, αυτού του είδους οι μέθοδοι και συμπεριφορές εκδηλώθηκαν σχεδόν σε καθημερινή βάση και η εξήγηση που κατά γενική ομολογία μπορεί να δοθεί, είναι ότι αυτοί οι υποψήφιοι, μη έχοντας επιχειρήματα αλλά ούτε και προτάσεις ή αντιπροτάσεις, κατέφυγαν σε νοοτροπίες από άλλες εποχές, αποδεικνύοντας ότι από κάπου αλλού πηγάζει το ενδιαφέρον τους για το δήμο ή την κοινότητα.

Ο κόσμος όμως δεν τρώει πλέον κουτόχορτο. Στο πέρασμα του χρόνου, αποκομίζοντας και αξιολογώντας συμπεριφορές και ικανότητες αλλά αντιλαμβανόμενος και τα προσωπικά συμφέροντα που συνήθως κρύβονται πίσω από ανθρώπους που διεκδικούν δημόσια αξιώματα, είναι πλέον σε θέση να αντιληφθεί ποιος είναι τι… και ανάλογη θα είναι και η δική του συμπεριφορά στην κάλπη.

Και έχει υποχρέωση ο κάθε πολίτης να παραμερίσει τις όποιες ενδεχομένως πικρίες και απογοητεύσεις του και την ερχόμενη Κυριακή να πάει στην κάλπη. Τα έργα που έγιναν στο δήμο ή την κοινότητα είναι εκεί όπως και τα προβλήματα που αναζητούν ακόμα τη λύση τους.

Εχει υποχρέωση, λοιπόν, ο κάθε πολίτης να μην αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους αλλά να πάει στην κάλπη και να επιλέξει να δώσει την ευκαιρία σε εκείνους που κατά την κρίση του είναι οι ικανοί να προσφέρουν πραγματικές υπηρεσίες στην πόλη ή το χωριό. Αν μη τι άλλο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει να κάνει με το σπίτι και τη γειτονιά του καθενός μας.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy