Θανάσιμος τραυματισμός μέλους πληρώματος αλιευτικού σκάφους

Ανδρας που τραυματίστηκε σοβαρά στο αλιευτικό σκάφος που εργαζόταν, απεβίωσε, παρά την αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας από ελικόπτερο που απέστειλε το ΚΣΕΔ Λάρνακας.
 
Σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αμυνας αναφέρεται ότι «σήμερα γύρω στις 11:50 το μεσημέρι, το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση ότι μέλος του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους «MORRIS DIEN» σημαίας Αιγύπτου, τραυματίστηκε σοβαρά. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ο κυβερνήτης του σκάφους αιτήθηκε την άμεση αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Δημοκρατίας»
 
Το πλοίο βρισκόταν 15 ναυτικά μίλια νότια του Βασιλικού, εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Προστίθεται ότι «το  ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, το οποίο ελάμβανε μέρος στην πολυεθνική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, με νοσηλευτή της Πολιτικής Άμυνας, για την άμεση αεροδιακομιδή του τραυματία».
 
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας γύρω στη 13:10 το μεσημέρι, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τέλος αναφέρει ότι ο νεκρός είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy