«Θέλουμε κοντά μας τη νεολαία»

Ο γενικός αρχηγός του Λειβαδιακού/Σαλαμίνα Λειβαδιών, Μάριος Γεωργίου, σε συνέντευξή του στη «Χ», μιλά για τους διαχρονικούς στόχους της ομάδας. Τονίζει πως η νεολαία πρέπει να είναι κοντά στον αθλητισμό και μιλά για τη φιλοδοξία του προέδρου Αντώνη Λουκαΐδη, αλλά και ολόκληρου του Δ.Σ. ώστε να δημιουργηθούν ακαδημίες στα Λειβάδια, με σκοπό να απασχολείται η νεολαία με τον αθλητισμό.

Αναφορικά με τους στόχους της ομάδας τη νέα περίοδο, ξεκαθαρίζει πως ο Λειβαδιακός/Σαλαμίνα θα επιδιώξει να ανέβει στη Γ’ κατηγορία, καθώς θέλει να βρίσκεται στα σαλόνια της ΚΟΠ. Τονίζει πως ο κόσμος βοηθά την ομάδα όπως μπορεί και παρουσιάζεται αισιόδοξος πως η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη.

Στέλνει παράλληλα το μήνυμα, πως το σωματείο θα πολεμήσει με κάθε τρόπο όλα εκείνα τα πράγματα που οδηγούν τους νέους σε λανθασμένα μονοπάτια.

Ιστορία του Λειβαδικαού/Σαλαμίνα Λειβαδιών

«Ο Λειβαδειακός ιδρύθηκε το 1971. Πήγε μέχρι και τη Γ’ κατηγορία και μάλιστα έφτασε κοντά στο να καταφέρει την άνοδο στη Β’ κατηγορία. Ωστόσο το οικονομικό στάθηκε ανασταλτικός παράγοντας για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα έφτασε μέχρι το αγροτικό και μετά το σωματείο δεν είχε ποδοσφαιρικό τμήμα για περίπου μια δεκαετία. Εκείνη την περίοδο όμως ο Λειβαδιακός βρισκόταν μέσα στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, καθώς είχε δραστηριοποιηθεί το τμήμα futsal.

»Ο Λεβαδειακός είχε αρκετές παρουσίες στην πρώτη κατηγορία, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι το οικονομικό έπαιξε το δικό του ρόλο και σε αυτή την περίπτωση, με αποτέλεσμα να επέλθει η αποδυνάμωση. Το 2009 αποφασίσαμε να ασχοληθούμε ξανά με το ποδοσφαιρικό τμήμα κι έγινε η ενοποίηση με την άλλη ομάδα των Λειβαδιών, τη Σαλαμίνα. Ετσι φτάσαμε στο όνομα Λειβαδιακός/Σαλαμίνα Λειβαδιών. Από την πρώτη χρονιά καταφέραμε να ανέβουμε στη Δ’ κατηγορία. Είχαμε στις τάξεις μας τότε και αρκετούς ποδοσφαιριστές έμπειρους, όπως είναι ο Νικόλας Γεωργίου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Κωνσταντίνος Μηνά και άλλοι έμπειροι ποδοσφαιριστές οι οποίοι μας βοήθησαν να ανέβουμε και τους ευχαριστούμε θερμά.

»Από τότε πρώτος μας στόχος ήταν να κρατηθεί το οικονομικό σε καλό πλαίσιο και δεν θέλαμε να… πληρώσουμε την απειρία μας αφού ήμασταν σχετικά νέοι στα διοικητικά της ομάδας. Κάνουμε μια καλή ανταγωνιστική πορεία με στόχο να διατηρούμαστε στη Δ’ κατηγορία και τα καταφέραμε».

11188386_354831648049782_7732294554613518329_nΠοιοι είναι οι οικονομικοί πόροι του Λειβαδιακού;

«Οι δυσκολίες πάντα υπάρχουν στην εποχή που ζούμε. Εμείς έχουμε μάθει από την αρχή να δουλεύουμε με αυτό τον τρόπο και δεν βρεθήκαμε εξ’ απροόπτου από αυτή την εξέλιξη. Οι οικονομικοί μας πόροι είναι από τις εισφορές μελών και από χορηγίες εταιριών που διαφημίζουν στις φανέλες της ομάδας.

»Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Δήμος Λειβαδιών μας παραχωρεί το γήπεδο και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είναι σημαντικό να μην έχεις τόσα έξοδα. Η ΣΠΕ δεν μπόρεσε τον τελευταίο χρόνο να μας ενισχύσει αλλά την ευχαριστούμε για την προσφορά της τα προηγούμενα χρόνια. Εδώ θέλω να ευχαριστήσουμε θερμά την JackMan η οποία μας βοηθά σημαντικά με σοβαρή οικονομική ένεση συνεχώς».

Γίνονται κάποιες εκδηλώσεις για ενίσχυση του σωματείου;

«Ναι γίνονται προσπάθειες. Από την αρχή Ιουνίου έχει ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας και έχω την άποψη πως είμαστε σε καλό δρόμο και ευελπιστούμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου χοροεσπερίδα του σωματείου και επίσης στέφθηκε με επυτιχία. Απ’ εκεί και πέρα περιμένουμε χορηγίες και διαφημίσεις.

»Μέχρι τα Χριστούγεννα θα βγούμε στον κόσμο και με κάποιο λαχνό, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το εξετάσει το Συμβούλιο την κατάλληλη στιγμή. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως οι καιροί είναι δύσκολοι και ποτέ δεν πρέπει να είσαι ήσυχος όταν έχεις να κάνεις με οικονομικές καταστάσεις. Αρα όλοι μας πρέπει να ήμαστε σε εγρήγορση».

10671440_290415704491377_864578970770203215_nΓια τους φετινούς στόχους και αν έχει υλοποιηθεί ο στόχος της περασμένης περιόδου.

«Από την περσινή περίοδο δεν μπορούμε να πούμε πως υλοποιήθηκαν οι στόχοι. Αν η ομάδα ξεκινούσε από την αρχή με το υλικό που είχε θα μπορούσε να ανέβει στη Γ’ κατηγορία. Αυτό όμως δεν το γνωρίζαμε από την αρχή, γιατί τελικά ανέβηκαν πέντε ομάδες. Χάσαμε όμως σημαντικούς βαθμούς από ομάδες χαμηλότερης ποιότητας και μάλιστα στην έδρα μας και αυτό μας στοίχησε. Αλλά αν ξέραμε από την αρχή πως θα ανέβουν πέντε ομάδες, θα αντιμετωπίζαμε και εμείς διαφορετικά την κατάσταση.

»Για τη νέα περίοδο οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Θέλουμε να ανέβουμε στη Γ’ κατηγορία. Η ομάδα είναι υγιείς και έχουμε και την εμπειρία ως Δ.Σ. Αξίζει να πω ότι έχουν μπει στην ομάδα και παλιοί ποδοσφαιριστές και αυτό σημαίνει πως κατέχουν το αντικείμενο και έχουμε και ένα προπονητή (Πανίκος Σωτηρίου), ο οποίος μετρά ήδη δύο ανόδους με το Διγενή Ορόκλινης και μια με τον Π.Ο Ξυλοτύμπου. Γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία γιατί αγωνίστηκε και ο ίδιος για πολλά χρόνια και οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν, είναι άνθρωποι που ξέρουν τι θα πει πρωταθλητισμός. Βέβαια το ίδιο μπορούμε να πούμε και για όσους παίκτες έμειναν στο ρόστερ της ομάδας από την περασμένη περίοδο».

Εχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός;

«Αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ομάδας μας έχει 22 παίκτες. Οι κινήσεις έγιναν αλλά αν προκύψει κάτι καλό, θα εξετάσουμε και κάποια άλλη μετεγγραφική κίνηση».

Για το νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Πόσο σας επηρεάζει αν οι συνθήκες θα είναι καλύτερες;

«Προσωπικά πιστεύω πως δεν αλλάζει κάτι. Μέχρι πέρσι ήταν η Δ’ κατηγορία και από τη νέα περίοδο θα ανήκει στη ΣΤΟΚ. Ωστόσο θα εξακολουθήσει να είναι η τέταρτη τη τάξη κατηγορία του ποδοσφαίρου. Πέρα από τη μείωση στην εγγραφή ποδοσφαιριστών τα υπόλοιπα παραμένουν τα ίδια. Δικαιούμαστε μόνο δύο ποδοσφαιριστές άνω των 27 και από τη στιγμή που εξακολουθεί να υπάρχει αυτός ο περιορισμός, μας προβληματίζει. Και ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος παραμένει ο ίδιος».

Η προετοιμασία πότε ξεκινά για τη νέα περίοδο;

«Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου θα γίνει το επίσημο ξεκίνημα. Θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός και οι εργομετρικές εξετάσεις. Βέβαια αξίζει να σημειώσουμε πως οι ποδοσφαιριστές άρχισαν το γυμναστήριο για ενδυνάμωση εδώ και λίγο καιρό».

10733799_302308639968750_1917686620997515603_oΗ νεολαία πως αντιμετωπίζει την κατάσταση;

Υπάρχει διάθεση από τους νέους να έρθουν κοντά στον αθλητισμό; «Η πραγματικότητα είναι πως θέλουμε σε αυτές τις κατηγορίες να φέρουμε κοντά τη νεολαία. Πραγματικά προσπαθούμε με “νύχια και με δόντια”. Τα περισσότερα παιδιά ξεκινούν με υψηλές προσδοκίες και θέλουν από τη νεαρή τους ηλικία να παίξουν σε ομάδες της Α’ κατηγορίας. Βέβαια δεν αδικούμε κανένα παιδί. Ωστόσο αν προσέξουμε ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να παίξουν σε αυτό το ψηλό επίπεδο, τότε τους προσεγγίζουμε για να έρθουν κοντά στην ομάδα. Είναι επιδίωξή μας αυτή. Δηλαδή να έχουμε νεαρά παιδιά στο ρόστερ μας. Τώρα ο μεγαλύτερος στόχος μας τόσο εμένα, όσο και του προέδρου Αντώνη Λουκαΐδη, αλλά και όλων των μελών του Δ.Σ. είναι η δημιουργία ακαδημιών. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να απασχολούμε αρκετά παιδιά με κάτι υγιές και θα το χαιρόμαστε τόσο εμείς, όσο και οι νεαροί ποδοσφαιριστές».

Κλείνοντας θέλουμε να στείλετε το δικό σας μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας γιατί είναι από τις συνεισφορές του που ζει το σωματείο. Ο Δήμος Λειβαδιών είναι μια μεγάλη περιοχή με πολλούς κατοίκους και θέλουμε να έχουμε μια ομάδα στη Γ’ κατηγορία, στα σαλόνια της ΚΟΠ, μόνο και μόνο για να κρατήσουμε όσο περισσότερους νέους γίνεται κοντά μας, μακριά από οτιδήποτε άλλο. Ουσίες και κακή ζωή. Δυστυχώς τη δεκαετία που το σωματείο δεν λειτουργούσε, είδαμε αρκετά άσχημα πράγματα και αυτό θέλουμε να το πολεμήσουμε με όσους τρόπους μπορούμε. Είναι ο πρώτος μας στόχος. Να απασχολούμε τη νεολαία. Θέλουμε να πάμε στη Γ’ κατηγορία για να απασχολούμε τη νεολαία παίζοντας στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ και όχι στο αγροτικό. Γιατί αντιλαμβάνεστε πως λειτουργεί διαφορετικά στο μυαλό του κάθε νέου αυτό».

Χρίστος Αποστολίδης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy