Θέλουν να κλείσουν άρον – άρον το θέμα «Γιωρκάτζη»

Εκτεθειμένο άφησαν τον Πρόεδρο οι συνεργάτες του, λέει ο Αβέωφ Νεοφύτου, καταλογίζοντας τους «ανεπάρκεια» και έλλειψη «σοβαρότητας»

Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την υπόθεση Γιωρκάτζη όσο γίνεται γρηγορότερα γιατί πολύ έχει εκτεθεί από αυτή την ιστορία. Ως εκ τούτου, το Προεδρικό επενδύει πολλά στην επικείμενη συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με την Κεντρική Τραπεζίτισα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τής παρουσιάσει νέο συμβόλαιο, χωρίς την πρόνοια για αύξηση του μισθού της.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, πάντως, στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ 1, την Τετάρτη, παρουσιάστηκε λάβρος κατά των συνεργατών του Προέδρου, οι οποίοι «δεν λειτούργησαν με σοβαρότητα» και οργισμένος από την «ανεπάρκεια των ανθρώπων του», που τον άφησαν «εκτεθειμένο», σύμφωνα με τον ίδιο. Είπε πολλά ο συναγερμικός πρόεδρος, τον μόνο που ξέχασε να επικαλεστεί ήταν τον κ. Πόλυ Πολυβίου και τη ρήση του, «αν δεν γνώριζε, όφειλε να γνωρίζει»…

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αριστος Δαμιανού, σημείωσε, χθες, πως σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει μία αλήθεια: «την κα Γιωρκάτζη επέλεξαν και διόρισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Συναγερμός αλλά σήμερα την “πυροβολούν”». Τόνισε πως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα συνεχιστεί σε μια προσπάθεια να λάμψει η αλήθεια.

Εκτενέστερα στην αυριανή έκδοση της “Χαραυγής”

Μαρία Φράγκου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy