Θέμα για τον Η. Στεφάνου έθεσε μάρτυρας του Π. Νεοκλέους

Θέμα για το πρόσωπο του Ηλία Στεφάνου ως εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής έθεσε κατά την εξέτασή του ο μάρτυρας υπεράσπισης του τέταρτου κατηγορούμενου Παναγιώτη Νεοκλέους, Κωνσταντίνος Σταματίου στην υπόθεση εναντίον και του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, του δικηγόρου Ανδρέα Κυπρίζογλου και του δικηγορικού γραφείου «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».

Εξεταζόμενος από το δικηγόρο Νίκο Μακρίδη ο κ. Σταματίου, ο οποίος εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους, αναφέρθηκε σε σειρά δικαστικών διαδικασιών σε Κύπρο και εξωτερικό σε σχέση με υπόθεση εκατομμυρίων που αφορά μεταξύ άλλων και Αυστριακή εταιρεία που λειτουργεί και στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο μία εκ των πλευρών χρησιμοποίησε γνωμάτευση του δικηγόρου Ηλία Στεφάνου για να εξασφαλιστεί διάταγμα δικαστηρίου στην Κύπρο.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο δημοσιεύματα της εφημερίδας Cyprus Mail το Μάιο 2015 σε σχέση με επιστολή του κ. Στεφάνου προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Φρανκφούρτης στην οποία αναφέρεται στο γεγονός ότι για τον κ. Παναγιώτη Νεοκλέους διενεργείται έρευνα για θέματα διαφθοράς στην Κύπρο. Αναφορά έκανε και στο γεγονός ότι ο κ. Στεφάνου είχε ήδη διοριστεί ως εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής στις 23 Απριλίου 2015 για την παρούσα υπόθεση.

Στο πέρας της εξέτασης του μάρτυρα ο κ. Στεφάνου ζήτησε χρόνο για να εξετάσει τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης εν όψει της γραπτής δήλωσης του μάρτυρα η οποία αφορά ξεκάθαρα θέμα χειρισμού μέλους της Κατηγορούσας Αρχής, όπως είπε.

Η διαδικασία συνεχίζεται την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 0930. Δόθηκαν επίσης η 20 και 21 Ιουλίου στις 0900, αφού ο δικηγόρος του κ. Νεοκλέους Αλέκος Μαρκίδης ανέφερε ότι ενδέχεται να κληθούν και άλλοι μάρτυρες υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο με ενδιάμεση απόφαση του στις 3/3/2016 έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των τεσσάρων κατηγορουμένων και τους κάλεσε σε απολογία.

Μετά και την ολοκλήρωση της απολογίας του κ. Νεοκλέους, οι διάδικοι θα προβούν στις τελικές τους αγορεύσεις και το Δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του στην υπόθεση, η οποία άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Για την υπόθεση, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, και της κατάχρησης εξουσίας.

Οι Παναγιώτης Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ» αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της ενεργού δωροδοκίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων και των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά.

Και οι 4 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, επίσης, τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο αθώωσε και απάλλαξε τον κ. Ερωτοκρίτου από την κατηγορία της δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy