Θέμα ψηλών θερμοκρασιών στις σχολικές αίθουσες

Ακούν από το ίδιο το Υπουργείο ότι τα κλιματιστικά βλάπτουν την υγεία των μαθητών ενώ ο προηγούμενος υπουργός ειχε υποσχεθεί άλλα.

Με το θερμόμετρο στο χέρι προσήλθαν σήμερα στα δημοτικά σχολεία οι δάσκαλοι.

Η ενέργεια αυτή έγινε σε μια προσπάθεια να πείσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν το θέμα των ψηλών θερμοκρασιών μέσα στις τάξεις.

Μιλώντας το μεσημέρι στον ΑΣΤΡΑ ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους διερωτήθηκε ποιο υπουργείο παιδείας τους διοικεί, από τη στιγμή που ο προηγούμενος Υπουργός έλεγε ότι έχουν εγκριθεί τα φωτοβολταϊκά και ο στόχος είναι να μπουν κλιματιστικά στα σχολεία, ενώ σήμερα και χθες ακούν από το ίδιο το Υπουργείο ότι τα κλιματιστικά βλάπτουν την υγεία των μαθητών.

Ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι είναι πρωτοφανή τα όσα ακούγονται. Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο εμπίπτει στα θέματα ασφάλειας και υγείας των μαθητών στα σχολεία.

Παράλληλα, είπε ότι υπάρχουν περίπου 150-160 λυόμενες αίθουσες σε διάφορα σχολεία- που τοποθετούνται για σκοπούς επιδιορθώσεων- και τα οποία έχουν κλιματιστικά.

Ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι 2.500 με 3.000 μαθητές που κάνουν μάθημα σε αυτές τις αίθουσες για δυο και τρία χρόνια, δεν έχουν αρρωστήσει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy