Θέμα τάξης για την κυβέρνηση οι αποκαλύψεις Ντράγκι για το οριζόντιο κούρεμα

Σοβαρό θέμα τάξης για τους κυβερνώντες εγείρει το ΑΚΕΛ με αφορμή τη θέση Ντράγκι ότι η απόφαση για οριζόντιο κούρεμα ανακλήθηκε την επόμενη μέρα με αποτέλεσμα το Κοινοβούλιο να κληθεί να τοποθετηθεί επί μιας απόφασης που κατά τον κ. Ντραγκι είχε ήδη ανακληθεί.

Η ανακοίνωση:
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΜΕΓΑ παρουσίασε χθες παλιότερη συνέντευξη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος με ξεκάθαρο τρόπο στις 4/4/2013 δήλωσε για το οριζόντιο κούρεμα όλων των καταθετών ότι «δεν ήταν έξυπνο και διορθώθηκε αμέσως, την επόμενη μέρα, με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης διαμέσου τηλεδιάσκεψης».

Οι δηλώσεις Ντράγκι, είναι αλήθεια ότι αφενός επαναβεβαιώνουν αυτό που είναι ήδη σε όλους γνωστό, ότι δηλαδή το οριζόντιο κούρεμα είχε προταθεί από την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Αυτό όμως που δημιουργεί σοβαρό θέμα τάξης για τους κυβερνώντες είναι η θέση Ντράγκι ότι η απόφαση για οριζόντιο κούρεμα ανακλήθηκε την επόμενη μέρα σε τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών, γεγονός το οποίο αποκρύβηκε από την πολιτική ηγεσία και τη Βουλή, με αποτέλεσμα το Κοινοβούλιο να κληθεί να τοποθετηθεί επί μιας απόφασης που κατά τον κ. Ντραγκι είχε ήδη ανακληθεί.

Αναμένουμε, έστω και δυο χρόνια μετά, οι κυβερνώντες να πουν την αλήθεια στον κυπριακό λαό, ο οποίος ακόμη υποφέρει από τις αποφάσεις του Μαρτίου του 2013.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy