«Θεμέλιο συνεργασίας η αναστήλωση του Απ. Ανδρέα»

Το μήνυμα ότι με την αναστήλωση του Αποστόλου Ανδρέα μπαίνουν τα θεμέλια συνεργασίας Ε/κ και Τ/κ για να συμπορεύονται και να βαδίζουν μαζί στην πορεία ενός κοινού μέλλοντος αλλά και μια έκφραση αμοιβαίου σεβασμού, έστειλε ο ε/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Τάκης Χατζηδημητρίου ενόψει της αυριανής επίσκεψης εκπροσώπων του Τύπου στο μοναστήρι στην κατεχόμενη Καρπασία για επιθεώρηση των έργων αναστήλωσης της μονής.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηδημητρίου ανέφερε ότι η ολοκλήρωση των εργασιών αυτής της φάσης του έργου αναμένεται εντός του καλοκαιριού και επεσήμανε την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, της Τεχνικής Επιτροπής, της Εκκλησίας της Κύπρου και του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου και του ΕΒΚΑΦ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Τύπου, πρόσθεσε, αύριο το πρωί θα μεταφερθούν εκπρόσωποι ε/κ και τ/κ ΜΜΕ στο μοναστήρι για να δουν από κοντά τη μέχρι τώρα πορεία της αναστήλωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προγράμματος Ανάπτυξης των ΗΕ (UNDP) η προγραμματισμένη επίσκεψη για αύριο θα διαρκέσει μία ώρα,μεταξύ 11.00 – 12.00.

Το έργο, που διεξάγεται σύμφωνα με το σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών και περιλαμβάνει τέσσερα στάδια, χρηματοδοτείται από την Εκκλησία της Κύπρου και το Ίδρυμα Διαχείρισης Βακουφίων (ΕΒΚΑΦ) στα κατεχόμενα, που συνεισφέρουν από 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με 25.000 δολάρια θα συμβάλει και η USAID (Αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη). Η πλ;hρης αναστήλωση της μονής αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2017.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy