Θετικά βαίνει η κατάσταση της υγείας του Παπαδήμου

Σταθερά βελτιούμενη και δίχως να εμπνέει καμία ανησυχία εξελίσσεται σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμου, 70 ετών, ο οποίος την Πέμπτη τραυματίστηκε από έκρηξη σε παγιδευμένο φάκελο τον οποίο άνοιξε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Χρειάστηκε να χειρουργηθεί για τον καθαρισμό ενός βαθύ τραύματος στον δεξιό μηρό, και νοσηλεύεται για δεύτερη μέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στο κέντρο της Αθήνας. Άλλα τραύματα από θραύσματα που προκλήθηκαν από την έκρηξη στην κοιλιακή χώρα και σε άλλα σκόρπια σημεία του σώματος, περιγράφονται ως επιπόλαια.

Με τους θεράποντες ιατρούς του κ. Παπαδήμου επικοινώνησε σήμερα, Σάββατο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του. Ειπώθηκε στον κ. Παυλόπουλο ότι θα παραμείνει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και αύριο, Κυριακή, πάρει εξιτήριο.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ελληνικής αστυνομίας, που συλλέγει μαρτυρικό υλικό προκειμένου να οδηγηθεί στους δράστες της δολοφονικής απόπειρας κατά του πρώην Πρωθυπουργού.

Σύγχυση φαίνεται να επικρατεί ως προς το πώς και γιατί έφτασε ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του κ. Παπαδήμου, δίχως να έχει περάσει από τον υποχρεωτικό, για όλους τους πολιτικούς, έλεγχο της αλληλογραφίας από ειδικές υπηρεσίες.

Η αρχική εκδοχή, ότι ο φάκελος εστάλη στην Ακαδημία Αθηνών, της οποίας ο κ. Παπαδήμος είναι Πρόεδρος, και ότι πέρασε τον έλεγχο διότι ο μηχανισμός ήταν κρυμμένος μέσα σε σκόνη κι επομένως δεν μπορούσε να εντοπιστεί, έχει αποκλειστεί.

Ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να έχει δηλώσει μέσω στενής συνεργάτιδός του, ότι ο φάκελος-βόμβα εστάλη στην διεύθυνση της οικίας του και ότι από εκεί και πέρα, αντί να παραδοθεί στην αστυνομία της Βουλής για να κάνει τον ενδεδειγμένο έλεγχο, φαίνεται πως αφέθηκε από αμέλεια, αναφέρουν οι πηγές, στο κάθισμα του αυτοκινήτου του μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο κ. Παπαδήμος έχει περιγράψει σε μερικά πρόσωπα που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ότι είναι ευτύχημα που άνοιξε τον φάκελο στα γόνατά του, διότι εάν τον κρατούσε ψηλότερα, ίσως από την ανάφλεξη που σημειώθηκε ταυτόχρονα με την έκρηξη να τραυματιζόταν σοβαρότερα στο πρόσωπο, με πιθανές σοβαρές συνέπειες και στην όρασή του.

Ένας από τους επισκέπτες χθες, Παρασκευή, ήταν και ο πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος τον Ιούνιο του 2010 ήταν και αυτός αποδέκτης ενός φακέλου με μικρό βομβιστικό μηχανισμό, τον οποίο όμως πρώτα άνοιξε για έλεγχο σε διπλανό γραφείο ο υπασπιστής του, αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Βασιλάκης, 52 ετών, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία από την ισχυρότατη έκρηξη.

Την ευθύνη είχε αναλάβει μία άγνωστη τότε τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα «Θανάσης Κλάρας», που ήταν το πραγματικό όνομα του αντάρτη του αντιστασιακού στρατού ΕΛΑΣ, και ηγετικού στελέχους του κομμουνιστικού κόμματος.

Πιστεύεται πως η μετεξέλιξη της οργάνωσης είναι η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που έκτοτε έχει αποστείλει αρκετά δέματα-βόμβες προς πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στις τάξεις αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης επικεντρώνει τις έρευνές της η αντιτρομοκρατική ομάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου σήμερα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy