Θετικός ο συμβιβασμός για τον Ολάντ

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε “καλό συμβιβασμό” τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για την επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας για τέσσερις μήνες, αποφεύγοντας τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

“Για την Ευρώπη και την Ελλάδα βρέθηκε ένας καλός συμβιβασμός”, είπε ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αγροτική Εκθεση, στο Παρίσι.

“Στο θέμα της Ελλάδας, αναζητήσαμε μια καλή λύση. Η καλή λύση ήταν να παρατείνουμε τη χρηματοδότηση επιτρέποντας στην Ελλάδα να διασφαλίσει τη μετάβαση και να μπορέσει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της. Η καλή λύση ήταν επίσης να της δώσουμε χρόνο ώστε να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις της και να γίνει επίσης σεβαστή η επιλογή των Ελλήνων ψηφοφόρων”, πρόσθεσε.

“Η Ευρώπη από την πλευρά της πρέπει να δείξει αξιοπιστία αλλά επίσης και αλληλεγγύη. Αξιοπιστία, επειδή πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλες τις χώρες (…) Αλληλεγγύη, επειδή όταν υπάρχουν χώρες που υποφέρουν είναι θεμιτό να μπορούμε να τους συμπαρασταθούμε ζητώντας τους ταυτόχρονα να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους”, εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον κ. Ολάντ, η Ελλάδα έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, της ζητήθηκαν πολλές θυσίες και τώρα πρέπει να δοθεί χρόνος αλλά ταυτοχρόνως να τηρηθούν οι δεσμεύσεις επειδή οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι είναι αυτοί που επέτρεψαν στην Ελλάδα να βγει από την κρίση.

“Αναζητούμε πάντα με την (καγκελάριο της Γερμανίας) Αγγελα Μέρκελ τον σωστό συμβιβασμό, τη σωστή λύση. Και όταν καταφέρνουν να συμφωνήσουν η Γαλλία με τη Γερμανία, ενισχύεται όλη τη Ευρώπη”, κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy