Θλίψη για την κατάσταση στα νοσοκομεία εκφράζει η ΠΑΣΥΚΙ

327
ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.) εκφράζει θλίψη για την φοβερή ταλαιπωρία που υφίστανται στα κρατικά νοσηλευτήρια οι Κύπριοι ασθενείς, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Α.Ε.Π.) ως αποτέλεσμα της αυξημένης προσέλευσης που έχει παρατηρηθεί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η υπερφόρτωση αυτή των Τ.Α.Ε.Π. είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης που έτυχαν και τυγχάνουν τόσα χρόνια τα δημόσια νοσηλευτήρια από το Υπουργείο Υγείας και η μη επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας.

«Σε ένα οργανωμένο σύστημα υγείας θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και εκπονηθεί σχέδιο για απάμβλυνση τέτοιων φαινομένων που παρατηρούνται τέτοια εποχή με αφορμή τις εποχιακές ιογενείς λοιμώξεις και την αυξημένη νοσηρότητα», προστίθεται.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. τονίζει πως η υποστελέχωση, οι κακοί διοικητικοί και οργανωτικοί σχεδιασμοί, οι συνεχείς παλινωδίες και καθυστερήσεις στον εκσυγχρονισμό του συστήματος έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες παροχής ποιοτικής ιατρικής περίθαλψης υπό τις συνθήκες που παρέχονται από την Αρμόδια Αρχή.

Η Συντεχνία ζητά από την Αρμόδια Αρχή, όπως αναλάβει τις ευθύνες της τόσο προς τους ασθενείς όσο και προς τους Ιατρούς και όπως προχωρήσει σε άμεσα διορθωτικά μέτρα προτού να είναι πολύ αργά. Καλεί το κράτος να εισακούσει έστω και την υστάτη, τις εκκλήσεις και τις νουθεσίες όσων καθημερινά βιώνουν τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, την ταλαιπωρία και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ασθενείς.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.