Τη Δευτέρα αποφασίζει το ΑΚΕΛ για την Προεδρία της Βουλής

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απέρριψε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε το πολιτικό γραφείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Προεδρικό για να συζητήσουν για την προεδρία της Βουλής.

Σχετικό δημοσίευμα του Πολίτη, αναφέρει ότι χθες το ΠΓ του ΑΚΕΛ πήγε στο προεδρικό μετά από πρόσκληση του Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος εισηγήθηκε στον Άντρο Κυπριανού να μοιραστεί την προεδρία της Βουλής με τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι ο Πρόεδρος δεν τον κάλεσε ποτέ και ουδέποτε ανέλαβε τέτοια πρωτοβουλία, ούτε έγινε επίσης σχετική πρόταση από μέρους του ΔΗΣΥ η οποία και αν γινόταν το ΑΚΕΛ θα την απέρριπτε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι το ΑΚΕΛ δεν αποδέχεται συναλλαγές, παζαρέματα και παρασκήνια.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαμοιρασμός της θητείας όπως στο ευρωκοινοβούλιο, και το ΑΚΕΛ δεν συζητά τώρα κάτι τέτοιο γιατί θα αποτελούσε παζάρεμα και θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στον κόσμο.

Σημείωσε ότι θα συνεχίσει να διαβουλεύεται με όλα τα κόμματα, πλήν του ΔΗΣΥ και του ΕΛΑΜ, για να πάρει τις αποφάσεις του για την Προεδρία της Βουλής, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ΑΚΕΛ δύσκολα θα στηρίξει άλλη υποψηφιότητα.

Όσον αφορά την χθεσινή συνεδρία του Π.Γ ο κύριος Κυπριανού εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο της συζήτησης. Πρόσθεσε ότι την Δευτέρα θα συνεδριάσει η Κ.Ε, στην συνέχεια θα γίνει συζήτηση στις κομματικές ομάδες βάσεις και θα επανέλθει η Κ.Ε ώστε μέχρι τον Ιούλιο να ολοκληρωθεί η συζήτηση και το ΑΚΕΛ να συνεχίσει την πορεία του ενισχυμένο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy