Τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας επαναφέρει το Κόμμα των Ζώων με αφορμή τη δραπέτευση ρακούν στη Λευκωσία

Το πρόβλημα της μη εφαρμογής της νομοθεσίας επαναφέρει και σήμερα το Κόμμα των Ζώων, με αφορμή τη δραπέτευση θηλυκού ρακούν, που κυκλοφορεί ελεύθερο με κίνδυνο τη ζωή του σε κατοικημένη περιοχή μεταξύ Έγκωμης και Στρόβολου και το οποίο σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ενδεχομένως να κυοφορεί.

Σε ανακοίνωσή του, το Κόμμα των Ζώων αναφέρει ότι “δυστυχώς οι τρύπες, τα κενά και η μη εφαρμογή της νομοθεσίας (αυστηρά) δίνει το δικαίωμα στο κάθε ένα πολίτη να μπορεί να αγοράζει εξωτικά και άλλα ζώα, τα οποία όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές δεν μεταλλάσσονται σε κατοικίδια . Το ζώο είναι εξωτικό και όχι συντροφιάς”.

Καλεί τις αρμόδιες αρχές να βάλουν τέλος και φραγμό σε αυτού του είδους τις εισαγωγές και την μετέπειτα πώληση τους σε ανυποψίαστους  πολίτες, για να σημειώσει ότι “η κατάσταση έχει ξεφύγει και ελλοχεύουν κίνδυνοι και για τα ζώα και τους ανθρώπους και την φύση, όπως και την ίδια την βιοποικιλότητα της χώρας, που είναι τόσο μικρή και ευάλωτη”.

Επίσης, καλεί το κοινό να μην αγοράζει εξωτικά ζώα και να συνεισφέρει στη μείωση του προβλήματος.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.