«Tι Νίκος, τι Νικόλας. Κανένας δεν θα εφαρμόσει το ΓεΣΥ»

Στο θέμα της αντιπαράθεσης Γιώργου Παμπορίδη και Νικόλα Παπαδόπουλου επανέρχεται το ΑΚΕΛ, χωρίς να υπεισέρχεται στη νομική και πιθανώς ποινική διάσταση της αντιπαράθεσης για τις ηχογραφήσεις του Υπουργού από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η ουσία του θέματος, αναφέρει το μέλος του Π.Γ. του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης, επαναβεβαιώνει ότι «οι Νίκος Αναστασιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νικόλας Παπαδόπουλος και μέχρι το καλοκαίρι του 2016 ο Γιώργος Παμπορίδης μεθόδευαν την επιβολή του πολυασφαλιστικού και την ακύρωση των συμφωνηθέντων ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και τις πολιτικές δυνάμεις για το ΓεΣΥ.

Όλοι επιδίωξαν τον εκτροχιασμό και την ακύρωση του ΓεΣΥ με την κατάθεση πρότασης για μίνι ΓεΣΥ, το οποίο θα εξυπηρετούσε τις ασφαλιστικές», σημειώνει το κόμμα για να προσθέσει ότι «Νίκος Αναστασιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλας Παπαδόπουλος μαζί αποστέρησαν πάνω από 400 εκ. ευρώ από τον δημόσιο τομέα Υγείας με το βάναυσο κούρεμα των προϋπολογισμών Υγείας και όχι μόνο».

«Νίκος Αναστασιάδης και Νικόλας Παπαδόπουλος αναγκάστηκαν σε ελιγμό στηρίζοντας τα νομοσχέδια για το ΓεΣΥ και την αυτονόμηση, κάτω από τη λαϊκή και την πολιτική πίεση που δέχτηκαν. Κανένας από τους δύο, όμως, δεν θα εφαρμόσει το ΓεΣΥ αφού ποτέ δεν πίστεψαν σ’ αυτό, παρά μόνο εξυπηρετούν με συνέπεια τα πολύ μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της Υγείας.

Μόνο η εκλογή του Σταύρου Μαλά μπορεί να διασφαλίσει την υλοποίηση ενός ΓεΣΥ που θα στηρίζεται στην αρχή της αλληλεγγύης και θα προσφέρει αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και όχι μόνο για τους λίγους προνομιούχους», καταλήγει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy