Tη συνταγματικότητα για τα ωράρια μελετά το Υπ. Εργασίας

Τη συνταγματικότητα της νομοθεσίας που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων μελετά το Υπουργείο Εργασίας.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι το Υπουργείο εξετάζει σε συνεργασία με το Γενικό Εισαγγελέα, το νομικό πλαίσιο που θα ισχύσει, σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωρήσει, με αναφορά του νόμου στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Την ίδια ώρα η κ. Αιμιλιανίδου απηύθυνε έκκληση προς τους επιχειρηματίες να μην προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού. Υπέδειξε ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί με ψυχραιμία προκειμένου να μην υπάρξουν απολύσεις.

Όπως είπε, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, με το διάταγμα για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές έχουν γίνει νέες προσλήψεις στο λιανικό εμπόριο πέραν των 10.000 προσώπων. Ανέφερε ότι την περίοδο 2011 – 2013 πριν την αλλαγή του ωραρίου εργασίας είχαν απολεσθεί 5.000 θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα είχε διπλασιαστεί το ποσοστό των εργαζομένων που εργάζονταν με αμοιβή €350.

H Υπουργός Εργασίας ανέφερε παράλληλα ότι η ψήφιση χθες της νομοθεσίας για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, μας πάει πολλά χρόνια πίσω σημειώνοντας ότι η νομοθεσία αντιμετωπίζει πολλά ποβλήματα και θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα.

Γιώργια Ερωτοκρίτου

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy