Τι θέλουν οι Σκαλιώτες

Του Τάσου Περδίου

 

«Η Λάρνακα για μας έχει τεράστια προτεραιότητα, γιατί είναι μια πόλη που πληρώνει τεράστιο τίμημα, συνεπεία και της παρουσίας των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και του αεροδρομίου. Λόγω αυτής της επιβάρυνσης, στο δικό μας πρόγραμμα θα υπάρχει πρόνοια αντισταθμιστικών μέτρων κατ’ εξαίρεση για να στηριχθεί η Λάρνακα».

Η δήλωση ανήκει στον Σταύρο Μαλά και είναι ολόσωστη. Στην πραγματικότητα, αν αναποδογυρίσει κάποιος το νόημα της δήλωσης, βρίσκει και την εξήγηση γιατί η Λάρνακα συνεχίζει να πληρώνει τιμήματα. Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στην πόλη του Ζήνωνα ξεκινούσε από την αφετηρία ότι η Λάρνακα δεν έχει καμία προτεραιότητα, ότι δεν πληρώνει κανένα τίμημα και ότι δεν υφίσταται καμία επιβάρυνση. Όταν ακούς τον αρμόδιο υπουργό να λέει ότι από την κατάληψη της παραλίας από το αεροδρόμιο η πόλη βλέπει μόνο οφέλη, τι να υποθέσεις δηλαδή;  Ότι αντιλαμβάνονται επιβάρυνση της πόλης;

Γι’ αυτό, αγαπητέ Σταύρο, οι Σκαλιώτες χρειάζονται άλλη αντιμετώπιση.

Οι Σκαλιώτες θέλουν ένα Πρόεδρο που θα πολιτεύεται στη βάση της αρχής «Θα ακούσω τους Σκαλιώτες» και όχι της αρχής «Δεν θα μου πουν εμένα οι Σκαλιώτες τι θα κάνω».

Θέλουν μια κυβέρνηση που δεν θα εξευτελίζεται υποβάλλοντας η ίδια αιτήσεις για ιδιωτικές αναπτύξεις, όπως έπραξε με τις εταιρείες υδρογονανθράκων, ώστε να παρακάμψει τους νόμους και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις αμερικανικών πολυεθνικών.

Θέλουν μια κυβέρνηση που δεν θα πέφτει τόσο χαμηλά, ώστε να βάζει το κυβερνών κόμμα να εξαναγκάζει δημοτικούς συμβούλους σε παραιτήσεις, επειδή δεν της βγαίνουν τα κουκιά, μετατρέποντας τη Δημοκρατία σε φόρεμα για όλα τα size.

Θέλουν μια κυβέρνηση χωρίς υπουργούς που θα παραπέμπουν τους δήμους και τις κοινότητες στον ιδιωτικό τομέα για κατασκευή δημόσιων δρόμων και μάλιστα μισοτελειωμένων. Χωρίς υπουργούς που θα έρχονται σε συγκεντρώσεις και θα ειρωνεύονται τους δημότες με μια αισχρή αλαζονεία που δεν γνωρίζει κανείς από πού πηγάζει.

Οι Σκαλιώτες θέλουν μια κυβέρνηση που θα εκπονεί Τοπικά Σχέδια και θα τα μεταχειρίζεται ως δεσμευτικά πολεοδομικά κείμενα, όχι ως κουρελόχαρτα όταν οι πολυεθνικές χτυπάνε την πόρτα του Προεδρικού και ζητάνε να σουλατσάρουν στη δημόσια περιουσία, ωσάν να είναι ιδιωτικό club των στελεχών τους.

Και ναι. Επιτέλους οι Σκαλιώτες απαιτούν μια κυβέρνηση, η οποία θα δείξει πυγμή, θα αρπάξει τις εταιρείες πετρελαιοειδών και ειδικά τις εταιρείες υγραερίου από τα αυτιά και θα τους επιβάλει ότι θα σηκωθούν και θα πάνε στο Βασιλικό και να κόψουν το λαιμό τους…

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy