Τίγρης κατέφυγε σε χωριό για να «ζητήσει βοήθεια»

Απίστευτο περιστατικό σε χωριό της Ρωσίας, όταν μια σπάνια τίγρης αψήφησε τα ένστικτά της και έφυγε από την άγρια φύση της ώστε να «ζητήσει ανθρώπινη βοήθεια» λόγω σοβαρού προβλήματος που αντιμετώπιζε στα δόντια και στα ούλα της.

Πρόκειται για μία από τις 500 τίγρεις της Σιβηρίας, οι οποίες ζουν σε χιονισμένες περιοχές στην ανατολική Ρωσία. Η τίγρης αυτή λοιπόν βρήκε ένα απομακρυσμένο σπίτι και ξάπλωσε ήσυχα στη βεράντα ώσπου να ‘ρθουν να τη βοηθήσουν.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα αιλουροειδή αποφεύγουν την άμεση επαφή με τον άνθρωπο, ωστόσο η συγκεκριμένη τίγρης εκτιμάται πως ήταν τόσο εξαντλημένη και αδύναμη και δεν μπορούσε καν να φάει.

Η γειτόνισσα του ιδιοκτήτη που βρήκε την τίγρη στη βεράντα του νωρίς το πρωί, δήλωσε: «Ήθελε να βγει έξω στην αυλή το πρωί αλλά η πόρτα ήταν ‘σφηνωμένη’ από κάτι εξωτερικά. Άρχισε να σπρώχνει την πόρτα και άκουσε ένα μουγκρητό τίγρη. Πήγε μέσα και άρχισε να καλεί όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

Το «άγριο» θηλαστικό δεν τον άφησε να την πλησιάσει αλλά ούτε επιχείρησε να επιτεθεί. Οι ειδικοί εκτιμούν πως αναζητούσε ανθρώπινη βοήθεια ως την τελευταία της ελπίδα να απαλλαγεί από το πρόβλημά της.

Μία ομάδα έκτακτης ανάγκης έφτασε στο χωριό, νάρκωσε το ζώο και το μετέφερε σε κέντρο αποκατάστασης. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ήταν περίπου 10 ετών, θηλυκό και είχε έντονο πρόβλημα στην στοματική του κοιλότητα και πιο συγκεκριμένα στα ούλα, ενώ της έλειπαν τα πάνω δόντια.

«Η τίγρης συμπεριφέρθηκε απολύτως ήρεμα, σαν να περίμενε βοήθεια», δήλωσε στους Siberian Times ο διευθυντής του Κέντρου τίγρεων του Αμούρ (Σιβηρίας), Σεγκέι Αραμίλεφ.


Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy