Τα είπαν Ερτογάν – Μέι εν όψει Γενεύης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα – κατόπιν πρωτοβουλίας της – η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
 
Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι σκοπός του τηλεφωνήματος ήταν η συζήτηση επί των συνομιλιών της επόμενης εβδομάδας για το Κυπριακό.
 
Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν επί της σημασίας επίτευξης μίας επιτυχούς κατάληξης στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κύπρο στη Γενεύη», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου.
 
Επίσης, «σημείωσαν ότι πρόκειται για μία πραγματική ευκαιρία να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και να υπάρξουν εγγυήσεις σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Η βρετανική πλευρά έχει διαμηνύσει ότι αναμένει τις αποφάσεις των άλλων δύο εγγυητριών δυνάμεων πριν οριστικοποιήσει το επίπεδο εκπροσώπησής της στη διάσκεψη της Γενεύης.
 
Η κ. Μέι εξέφρασε εξάλλου τα συλλυπητήριά της προς τον Τούρκο Πρόεδρο για τις πολύνεκρες επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη, ενώ είπε πως προσβλέπει σε επίσκεψή της στην Τουρκία στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy