Τιμητική διεθνής διάκριση για τον καθηγητή του ΠΚ Μάριο Πολυκάρπου

Με το διεθνές βραβείο IFAC Fellow, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτόματου Ελέγχου (International Federation of Automatic Control – IFAC), για τη συνεισφορά του στη θεωρία και εφαρμογή έξυπνων συστημάτων ελέγχου και μάθησης. Τιμήθηκε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μάριος Πολυκάρπου και Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, το βραβείο IFAC Fellow απονέμεται σε επιστήμονες που είναι πρωτοπόροι σε τεχνικά θέματα και έχουν συνεισφέρει σημαντικά στα πεδία ενδιαφέροντος της Διεθνούς Ομοσπονδίας IFAC. Ο Καθηγητής Μάριος Πολυκάρπου είναι ο πρώτος ερευνητής από την Κύπρο στον οποίο απονέμεται το βραβείο, κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για τον ίδιο όσο και για την επιστημονική κοινότητα της Κύπρου.

Ο Καθηγητής Πολυκάρπου παρέλαβε το βραβείο στο πλαίσιο του 20ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της IFAC, το οποίο έγινε στην Τουλούζη της Γαλλίας, από τις 9 μέχρι τις 14 Ιουλίου 2017, με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.400 ερευνητών και μηχανικών τόσο από την ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και από τη βιομηχανία. Το Παγκόσμιο Συνέδριο IFAC πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια και προσφέρει την πιο επίκαιρη και ολοκληρωμένη παράθεση τεχνικών κι αλγορίθμων ελέγχου και αυτοματισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, αφού συνεχάρη τον βραβευθέντα Καθηγητή Μάριο Πολυκάρπου, σημείωσε ότι η τιμητική διάκριση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, το εξαιρετικό επίπεδο του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy