Τιμητική εκδήλωση για τον Δημήτρη Ραυτόπουλο

Παράθυρα

Τιμητική εκδήλωση για τον κορυφαίο κριτικό λογοτεχνίας Δημήτρη Ραυτόπουλο

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον κορυφαίο κριτικό λογοτεχνίας Δημήτρη Ραυτόπουλο, ο οποίος έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Εταιρεία Συγγραφέων της Ελλάδας και πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών, για τη σημαντική προσφορά του στην κριτική και στα νεοελληνικά γράμματα.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αίγλη Παντελάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου δρ Λεωνίδας Γαλάζης και η Διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου δρ Ιωάννα Χατζηκωστή.

Ομιλητές θα είναι: Δρ Νάσα Παταπίου, Ποιήτρια, Ιστορικός, Ερευνήτρια, Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Λεωνίδας Γαλάζης, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης θα επιδοθεί τιμητική πλακέτα στον Δ. Ραυτόπουλο από τον Πρόεδρο της Ε.Λ.Κ. και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον τιμώμενο.

Τετάρτη 25 Απριλίου, ώρα 19.00 Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στην Φανερωμένη, Λευκωσία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy