Τιμωρίες μαθητών… κατα το δοκούν

Εξηγήσεις ζητά το Γραφείο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με πειθαρχικά μέτρα που επιβλήθηκαν σε μαθητές για το θέμα της μαθητικής στολής σε Γυμνάσιο της επαρχίας Λευκωσίας. Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε η καταγγελία γονιών των μαθητών του σχολείου, οι οποίοι απέστειλαν συγκεκριμένο παράπονο προς το Γραφείο της Επιτρόπου.

Σύμφωνα με το παράπονο, εν όψει της σχολικής εκδρομής, η Διευθύντρια του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς, με επιστολή, ότι τα παιδιά θα πρέπει να φέρουν συγκεκριμένη ενδυμασία στην εκδρομή.

Την ημέρα της εκδρομής υπήρχαν παιδιά τα οποία δεν συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες του σχολείου και, ενώ αρχικά η απόφαση της Διεύθυνσης ήταν να συμμετέχουν τα παιδιά αυτά στην εκδρομή, στη συνέχεια, μετά από παρέμβαση του προέδρου του Συνδέσμου Γονέων, επιτράπηκε στα παιδιά η συμμετοχή.

Αρκετά από τα παιδιά που δεν συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες του σχολείου έλαβαν, στη συνέχεια, μετά από απόφαση του καθηγητικού συλλόγου, την ποινή αποβολής για μια μέρα.

Υπό το φως των καταγγελιών, το γραφείο της Επιτρόπου Λήδας Κουρσουμπά ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να ενημερώσει την Επίτροπο για σειρά θεμάτων που αφορούν το παράπονο των γονιών.

Μεταξύ άλλων, η Επίτροπος ζητά να ενημερωθεί για τον εσωτερικό κανονισμό βάσει του οποίου ο Καθηγητικός Σύλλογος επέβαλε την ποινή της αποβολής για μια μέρα και για το κατά πόσο οι εσωτερικοί κανονισμοί του σχολείου έχουν καταρτιστεί με τη συμμετοχή των παιδιών.

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη παρέμβαση της Επιτρόπου για παρόμοιο θέμα τον τελευταίο καιρό. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές βδομάδες καταγγέλθηκε το περιστατικό όπου μαθητής Γυμνασίου τιμωρήθηκε με απομόνωση υπό επιτήρηση, επειδή πήγε στο σχολείο με τη φόρμα.

Διαβάστε περισσότερα στην αυριανή Χαραυγή

Σπύρος Σωτηρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy