Την επιβολή νέων δασμών από ΗΠΑ συζητούν οι Ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο

Την επιβολή νέων δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου συζητούν την Τετάρτη το πρωί οι Ευρωβουλευτές με την Επίτροπο της ΕΕ αρμόδια για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλστρομ.
 
 Οι Ευρωβουλευτές θα συζητήσουν κατά τη σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει νέους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, τα μέτρα που προτίθεται  να λάβει η ΕΕ για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού, καθώς και τον πιθανό αντίκτυπο των πρόσθετων αυτών δασμών στις θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις και τις τιμές στην ΕΕ.
 
Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, θα συζητήσει σήμερα το μέλλον της Ευρώπης με τους Ευρωβουλευτές.
 
 Αυτή θα είναι η τρίτη από μια σειρά συζητήσεων μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και των ευρωβουλευτών σχετικά με το μέλλον της ΕΕ. Ο πρώτος ηγέτης που ήρθε στο ΕΚ να συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης ήταν ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ στις 17 Ιανουαρίου και ο δεύτερος ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, στις 6 Φεβρουαρίου.
 
 
Η επόμενη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης έχει προγραμματιστεί για τη της σύνοδο Ολομέλειας του Απριλίου με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Θα ακολουθήσει το Μάιο η συζήτηση με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, και τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ.
 
 
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας θα παραχωρήσουν  σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy