Την Κυριακή το Σεκέρ μπαϊράμ των Μουσουλμάνων

Την Κυριακή, 25 Ιουνίου αρχίζει ο τριήμερος εορτασμός του Σεκέρ μπαϊράμ ή Γιορτή των Γλυκών για τους Μουσουλμάνους, που ακολουθεί του μήνα του Ραμαζανιού, δηλαδή της νηστείας.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η Γιορτή των Γλυκών θα κρατήσει μέχρι την Τρίτη, 27 Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα το «υπουργείο θρησκευτικών υποθέσεων» διοργανώνει και την επίσκεψη μη Τ/κ Μουσουλμάνων στο Χαλά Σουλτάν Τεκκέ στη Λάρνακα.
 
Σε μήνυμά του σήμερα ενόψει του μπαϊραμιού, ο «υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων», Ταλίπ Αταλάι ανέφερε ότι «η κοινωνική συμπεριφορά μεγαλοπρέπειας που έχει κερδίσει ο κάθε Μουσουλμάνος κατά τον μήνα της νηστείας, θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά το Ραμαζάνι», επισημαίνοντας τα έθιμα της Γιορτής των Γλυκών όπως οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους, η αποφυγή επιζήμιων και απρεπών συμπεριφορών, το να γυρνούν τα παιδιά στη γειτονιά από πόρτα σε πόρτα για να μαζεύουν γλυκά ή δώρα.
 
Ωστόσο με ανακοίνωσή της σήμερα η συντεχνία των υπαλλήλων στον «Μπαϊράκ» ανακοίνωσε ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να κατέλθει σε απεργία την ημέρα του μπαϊραμιού, καθώς, παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις και από τον «πρωθυπουργό», Χουσείν Οζγκουργκιούν, παραμένουν απλήρωτοι για τις υπερωρίες τους από τον Αύγουστο του 2016.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy