Την Πέμπτη αποφασίζουν οι εργαζόμενοι σκυβάλων του Δήμου Στροβόλου

Νέα Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα συνεργεία σκυβάλων του Δήμου Στροβόλου μετά και την πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει στην αγορά υπηρεσιών, για αριθμό συνεργείων σκυβάλων από τον ιδιωτικό τομέα.

Μιλώντας το μεσημέρι στον “Άστρα”, εκ μέρους της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ο Σίμος Ευτυχίου ανέφερε ότι οι συντεχνίες θα ενημερώσουν την Πέμπτη τους εργαζόμενους για το τι έγινε μέχρι τώρα κι να αποφασίσουν τα επόμενά τους βήματα.

Πρόσθεσε ότι για την Πέμπτη έλαβαν επίσης πρόσκληση στο Δημαρχείο Στροβόλου για συνάντηση η ώρα 12:00 με τους επικεφαλείς των δημοτικών ομάδων. Ο κ. Ευτυχίου σημείωσε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της συγκεκριμένης συνάντησης.

Ο κ. Ευτυχίου ανέφερε ωστόσο ότι αν η πολιτεία θέλει να μεταφέρει τις υπηρεσίες σκυβάλων στον ιδιώτη, πρέπει να προειδοποιήσει των Περί Δήμων Νόμο και να αφαιρέσει από τους Δήμους αυτή την εξουσία.

Δεν κάνει πίσω ο Δήμος Στροβόλου

Νωρίτερα, μιλώντας στον “Άστρα” ο δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους δήλωσε πως ο Δήμος Στροβόλου δεν κάνει πίσω και θα προχωρήσει στην προσφορά προς ιδιώτες για την υπηρεσία σκυβάλων.

Είπε επίσης ότι υπάρχει πρόβλημα στη στελέχωση και εκτέλεση των καθηκόντων της υπηρεσίας, γι’ αυτό και προχωρούν με αυτό το μέτρο.

Ερωτηθείς αν θα επεκταθεί η προσφορά σε ιδιώτες, ο κ. Παπαχαραλάμπους διερωτήθηκε πού είναι το κακό να δίνονται υπηρεσίες σε ιδιώτες. Αυτή τη στιγμή είπε, η υπηρεσία κοστίζει 1 εκ. 800 χιλιάδες ενώ με τον ιδιώτη θα στοιχίσει περί το 1 εκατομμύριο.

Ο δήμαρχος Στροβόλου διαβεβαίωσε ότι θα διαφυλαχθούν οι εργασιακές σχέσεις και θέσεις.

Διαβάστε επίσης: 

ΠΕΟ: Θα υπάρξει πρόβλημα με τις εργασιακές σχέσεις

Αυτό που πάει να κάνει ο δήμος Στροβόλου δεν είναι ενίσχυση της υπηρεσίας, δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ο Σίμος Ευτυχίου.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, ανέφερε ο κ. Ευτυχίου, ενδιαφέρεται για τη διατήρηση των εργασιακών σχέσεων και θέσεων, ενώ ο δήμαρχος οδηγεί τα πράγματα αλλού, αφού παραδέχεται ότι τα 11 συνεργεία θα γίνουν 7 σε πρώτο στάδιο. Επομένως, είπε, θα υπάρξει πρόβλημα με τις εργασιακές σχέσεις, αφού όταν υπάρξουν αφυπηρετήσεις δεν θα προσληφθούν νέοι εργαζόμενοι και το κενό θα το καλύπτει ο ιδιωτικός τομέας με αποτέλεσμα να διαλυθεί η υπηρεσία

ΑΚΕΛ: Μπορούν να υπάρξουν λύσεις

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Στροβόλου Κώστας Κούκος, είπε ότι η απόφαση λήφθηκε στο συμβούλιο με οριακή πλειοψηφία 13-11 και συνεπεία τούτου ο δήμαρχος δεν μπορεί να μιλά για εντολή σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου. Το ΑΚΕΛ, είπε, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση και θεωρεί ότι μπορούν να υπάρξουν λύσεις, πριν υιοθετηθεί η εύκολη αλλά πρόσκαιρη λύση της αγοράς υπηρεσιών από τους ιδιώτες.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy