Την πληρώνουν τα παιδιά

329

«Αυτή είναι η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση του κόσμου, με επτά εκατομμύρια ανθρώπους στα όρια του λιμού, ένα παιδί να πεθαίνει κάθε έξι λεπτά από ασθένειες, σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους να έχουν μολυνθεί από τη χολέρα». Aυτά είπε στον ΟΗΕ, ο Σουηδός διπλωμάτης Καρλ Σκάου για την Υεμένη. Και το ΣΑ του ΟΗΕ κάλεσε τη συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία να άρει τον επιπλέον αποκλεισμό που επιβάλλει από τη Δευτέρα στην Υεμένη. Και οι τραγικοί αυτοί αριθμοί που ακούστηκαν είναι μόνο ένα μέρος του εγκλήματος της ιμπεριαλιστικής επέμβασης υπό το Ριάντ με τη στήριξη ΗΠΑ-Βρετανίας.

Είναι επιπλέον και το έγκλημα κατά των χιλιάδων αμάχων, περιλαμβανομένων παιδιών, που έχουν δολοφονηθεί άμεσα από τις βόμβες τους. Και όμως ακόμη και τώρα, ο θύτης παραμένει ουσιαστικά στο απυρόβλητο, αφού καλείται να άρει τον αποκλεισμό για να μη χειροτερέψει η ανθρωπιστική κρίση (που περιγράφεται πιο πάνω). Ούτε λέξη για να σταματήσει την επέμβαση που προκαλεί την κρίση.Γκάνταλφ

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

Στην ίδια κατηγορία

403

175

166

345