Τις ξένες επεμβάσεις στη Βενεζουέλα καταδικάζει το ΑΚΕΛ

Για επεμβάσεις και εντεινόμενη επιθετικότητα των ΗΠΑ σε βάρος της Βενεζουέλας και του λαού της, οι οποίες υποδαυλίζουν τις αιματηρές και πολύνεκρες συγκρούσεις στη χώρα κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

«Ο κόσμος είναι μάρτυρας άλλης μια επιχείρησης για μια νέα ‘πολύχρωμη επανάσταση’ ή ένα νέο ‘Μαιντάν’, προκειμένου να ανατραπεί η κυβέρνηση Μαδούρο, η Βολιβαριανή Διαδικασία και οι κοινωνικές κατακτήσεις που πέτυχε ο λαός της χώρας. Προφανής στόχος τους είναι να ελέγξουν τους πετρελαϊκούς πόρους της Βενεζουέλας και να υπονομεύσουν τις προοδευτικές διεργασίες σε σειρά χωρών της Λατινικής Αμερικής που τα τελευταία χρόνια αμφισβητούν την αμερικανική κυριαρχία στην περιοχή», σημειώνει το ΑΚΕΛ.

«Οι ΗΠΑ, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών, η ΕΕ και κάθε άλλος παράγοντας της διεθνούς κοινότητας οφείλουν να σεβαστούν την κυριαρχία της Βενεζουέλας, την αρχή της μη επέμβασης στα εσωτερικά άλλων κρατών και το δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει το μέλλον της χώρας του. Αυτή η θέση θα έπρεπε να γινόταν από όλους σεβαστή ανεξάρτητα από το πόσο συμφωνεί ή διαφωνεί με τις επιλογές της μιας ή της άλλης χώρας», προσθέτει.

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τις ξένες επεμβάσεις στη Βενεζουέλα και εκφράζει την αλληλεγγύη του προς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας, τις προοδευτικές δυνάμεις και το λαό της Βενεζουέλας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy